7/4/13

10+1 λόγοι που θέλουμε να ξαναγίνουμε μικρές!!

1) Για να μπορούμε ακόμα να τρώμε παγωτό φράουλα, σοκολάτα με φουντούκια, ζαχαρωμένα μηλαράκια και γλειφιτζούρια με τις ευλογίες της μαμάς, γιαγιάς, θείας.
2) Για να έχουμε το τέλειο άλλοθι για να μετατρέψουμε τον κόσμο σε μια τεράστια ροζ σαπουνόφουσκα. Ροζ, ροζ παντού. Και γκλίτερ.
3) Για να μπορούμε να πούμε τη φράση "όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω.." και να έχει νόημα. Αστροναύτης, γιατρός, δασκάλα, τραγουδίστρια, barbie. Ναι, barbie.. τι εννοείτε "δεν υπάρχει τέτοιο επάγγελμα";;
4) Για να υπάρχει πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά όταν ο κόσμος μας δείξει το σκληρό του πρόσωπο (μας τραβήξει το κοτσίδι ο Κωστάκης, η Ελένη σκίσει τη ζωγραφιά μας, η Άννα φορέσει πιο ωραίο φόρεμα στο πάρτυ - για το τελευταίο θα κλαίγαμε ακόμα και σήμερα, we admit it)
5) Γιατί ο μπαμπάς μας ήταν ακόμα ο ήρωάς μας. Αδιαμφισβήτητα. Αυτός που μας σήκωνε ψηλά, μας έκανε σβούρες, μας έκανε και τα χατήρια και πλακωνόταν με το μπαμπά του Γιωργάκη που μας έσπρωξε στο σχολείο.
6) Για να μπορούμε ακόμα να κρατάμε ημερολόγιο, εκείνο με τα αυτοκολλητάκια και τα στρασάκια και το χαρτί με άρωμα λεβάντα. Και να αρχίζουμε με τη φράση ¨αγαπητό μου ημερολόγιο..". Κλισέ. Αλλά μας έχει λείψει.
7) Για να μπορούμε να διαβάζουμε παραμύθια και να πιστεύουμε όπως τότε στο happy end. Και στο γαλάζιο πρίγκιπα.
8) Γιατί τότε ο μόνος μας εχθρός ήταν η κακιά μάγισσα από την ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης - που με κάποιο τρόπο ζωντάνευε και κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι και πίσω από τις κουρτίνες μας.
9) Για να μας λένε όλοι πόσο όμορφες είμαστε και πόσες καρδιές θα κάψουμε όταν μεγαλώσουμε (ναι, ήμασταν όλες όμορφες, με τα κοτσίδια να πετάνε, τα στραβά μας δοντάκια και τα χείλια πασαλειμμένα μερέντα - όλα αυτά που σήμερα μας γκρεμίζουν στον κοινωνικό καιάδα, τότε μας έκαναν όμορφες)
10) Για να μπορούμε να πέφτουμε δημοσίως και να μη μας νοιάζει. Αν κλαίγαμε, μας έπαιρναν αγκαλιά και μας αγόραζαν καραμέλες. Αν γελάγαμε, το έβρισκαν επίσης χαριτωμένο.
 +11) Οι κούτες με τις κούκλες μας. Καμιά περαιτέρω ανάλυση δε χωρά εδώ.

1 σχόλιο

Gogo-Jenny OurBeautyWonderland είπε...

Πόσο ωραία ήταν η παιδική ηλικία! Συμφωνούμε και στους 10 λόγους! Νοσταλγία...

© Geta(loca)life
Maira Gall