1/4/14

Η τάση των anti-models

Μοντέλα στο μυαλό μας είναι ψηλόλιγνα αγόρια και κορίτσια με όμορφα χαρακτηριστικά και "I'm a star b*tch" attitude .Όλοι έχουμε μια συγκεκριμένη ιδέα για το τι είδους άτομα θα μπορούσαν να είναι μοντέλα καθώς το "φρύδι τύπου γαιτανοφρύδα" και τα tatoo ποτέ δεν ανήκαν στα κριτήρια που θα τοποθετούσαν κάποιον στο πάνθεον των μοντέλων.

Οι μεγάλοι Οίκοι μόδας πάντα επέλεγαν μοντέλα αρκετά αδύνατα, ουδέτερα ως προς τα χαρακτηριστικά του προσώπου και χωρίς καμπύλες για να τα χρησιμοποήσουν σαν λευκά χαρτιά.Λευκά χαρτιά πάνω στα οποία ο σχεδιαστής θα "ζωγραφίσει"  τα έργα τέχνης του, δηλαδή τις δημιουργίες του που για να αναδειχτούν χρειάζεται αυτός που τα παρουσιάζει στη πασαρέλα να είναι λιγότερο εντυπωσιακός ως προς τα χαρακτηριστικά από τα ρούχα.
Φυσικά αυτοί οι κανόνες  άλλαξαν όταν εμφανίστηκε ένα τελείως αντισυμβατικό μοντέλο που αγαπήθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, περπάτησε στις μεγαλύτερες πασαρέλες και έγινε το πρόσωπο για ένα σωρό καμπάνιες και διαφημίσεις.Ναι μιλάμε για την Cara Delevingne.

Και κάπως έτσι ο όρος anti-model πήρε νέα πνοή.Για να υποστηριχτεί ακόμη πιο πολύ αυτή η τάση δημουργήθηκε από δύο 24χρονες στο Λονδίνο ένα πρακτορείο αποκλειστικά για αντι-μοντέλα.
Πρόκειται για άτομα με piercings, τατουάζ και μαλλιά σε κάθε παράξενο χρώμα.Το πρακτορείο δεν τους ζητάει να αλλάξουν κάτι από αυτά και δεν επεμβαίνει στον τρόπο που αλλάζουν το look τους.
To Anti-Agency αποτελείται από ανθρώπους που είναι κυρίως δημιουργοί και καλλιτέχνες και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αλλάξουν και τα καλούπια της μόδας και γενικότερα της ομορφιάς και των προτύπων της.
Τα μοντέλα του συγκεκριμένου πρακτορείου έχουν περπατήσει σε μεγάλες πασαρέλες και έχουν εμφανιστεί σε περιοδικά με indie χαρακτήρα αλλά και online καμπάνιες μεγάλων brand.
Νομίζω πως τέτοιες "κινήσεις" και "ρεύματα" δημιουργούνται για να μας θυμίζουν πως η ομορφιά κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη και πως κάποτε αυτά που θεωρούμε σήμερα "πρότυπα" ήταν κάποτε περιθωριακά μέχρι που κάποιος αποφάσισε να τα υποστηρίξει και να μιλήσει γι΄αυτά.Πηγή πληροφοριών και photo1 εδώ
photo 2 εδώ

2 σχόλια

Dimitra Decorasylum είπε...

Διχασμένη με αφήνει η ανάρτηση. Από την μία επικροτώ τη διαφορετικότητα και την ομορφιά άνευ προτύπων. Από την άλλη όμως ποτέ δεν ήμουν οπαδός του στυλ ένα σώμα γεμάτο τατουάζ και σκουλάρικια και ύφος λες και έχεις κάψει όλα τα εγκεφαλικά σου κύτταρα...
Καλό μήνα & με γεια την νέα εμφάνιση του μπλογκ :)

Eva M. είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ποστ & υπέροχη η 1η φωτογραφία!!!!

τα φιλιά μου!!!
Eva

© Geta(loca)life
Maira Gall