5/9/15

10 λογοι που αγαπαμε τα βιβλια

1) Ένα βιβλίο είναι ένα καταφύγιο για τις μέρες που χρειαζόμαστε μια διαφυγή από την πραγματικότητα - σχεδόν μια θεραπεία για τις δύσκολες στιγμές, όταν θέλουμε να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το πρόβλημά μας.
2) Δεν υπάρχει η λέξη "ανία" στο λεξιλόγιό μας. Στο λεωφορείο, στην παραλία, στον ελέυθερο χρόνο μας, υπάρχει ένας χάρτινος φίλος να μας κρατήσει συντροφιά.
3) Κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι. Στο χρόνο, στο χώρο, στη μαγεία.
4) Το διάβασμα ενός βιβλίου το βράδυ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να χαλαρώσουμε και να βυθιστούμε ευκολότερα στην αγκαλιά του Μορφέα.
5) Μέσα από κάθε βιβλίο "γνωρίζουμε" το συγγραφέα και "συνομιλούμε" μαζί του, καθώς μοιραζόμαστε τις ιδέες και τις εμπειρίες του - ένα είδος επικοινωνίας πραγματικά μοναδικό.

6) Μέσα από την ιστορία κάθε βιβλίου μελετάμε ανθρώπινους χαρακτήρες, ταυτιζόμαστε με τους ήρωες, αναγνωρίζουμε παρόμοιες καταστάσεις στη δική μας ζωή και πιθανόν τις διαχειριζόμαστε καλύτερα.
7) Η ανάγνωση βιβλίων μακροπρόθεσμα εμπλουτίζει το λεξιλόγιό μας και βελτιώνει το γραπτό μας λόγο.
8) Οι άνθρωποι που διαβάζουν πολύ αποκτούν ισχυρότερη μνήμη.
9) Η ανάγνωση ενός βιβλίου εμπνέει και βοηθά στην αυτοβελτίωση.
10) Τελευταίο αφήνουμε ένα ανώνυμο απόφθεγμα που όμως μας φάνηκε το πιο σωστό από όλα.. "Ξέρεις ότι διάβασες ένα καλό βιβλίο όταν γυρνάς την τελευταία σελίδα και αισθάνεσαι σα να έχεις χάσει ένα φίλο."

3 σχόλια

Vicky K είπε...

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα!!
Ειναι η καλύτερη συντροφιά!!!!!

Zina Z είπε...

αγαπω τα βιβλια παρα πολυ...ο καλυτερος συντροφος ειτε για την παραλια ειτα για κρυες χειμωνιατικες βραδιες!

Sugar Beauty είπε...

συμφωνώ με όλα αλλά περισσότερο με το 6!
Καλό μήνα να έχουμε!
Φιλάκια!

© Geta(loca)life
Maira Gall