21/5/16

10 πραξεις της αμηχανιας

1) Έχουμε πληκτρολογήσει μια ηλεκτρονική διεύθυνση χωρίς να κοιτάζουμε. Τελικά, σηκώνουμε τα μάτια και βλέπουμε πως έχουμε γράψει "ςςς.φαψεβοοκ…". Εναλλακτικά, "υοθτθβε.."
2) Όταν βρεθήκαμε μόνες μας σε δημόσιο χώρο, σε ένα πάρτι που δεν ξέραμε παρά έναν δυο ή φτάνοντας σε ένα bar νωρίτερα από τους άλλους, βγάλαμε το κινητό μας και κάναμε πως μόλις λάβαμε μήνυμα ή μια κλήση που πρέπει να απαντήσουμε.
3) Ανοίγουμε το ψυγείο χωρίς να θέλουμε κάτι συγκεκριμένο, καθόμαστε μπροστά του κοιτάζοντας το άπειρο, ψαχουλεύουμε τα πάντα, τελικά  αποφασίζουμε ότι δε θέλουμε τίποτα, το κλείνουμε, αποχωρούμε από την κουζίνα ηρωικώς και μετά από λίγο, να μαστε πάλι μπροστά του.
4) Έχουμε προσποιηθεί ότι καπνίζουμε σοκολατένιο πουράκι, μελετώντας την πόζα που παίρνουμε.
5) Περπατάμε μόνο μέσα στα περιγράμματα από τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο.
6) Όταν σκοντάφτουμε και  σωριαζόμαστε στο δρόμο τιναζόμαστε πάνω σαν ελατήρια για να δούμε αν υπήρξαν μάρτυρες στην πτώση μας. Αν ναι, κοκκινίζουμε σαν παντζάρια και μουρμουρίζουμε ένα "καλά είμαι, ευτυχώς", αν όχι τινάζουμε διακριτικά το τζιν μας κι απομακρυνόμαστε με βήμα γοργό. 
 7) Εκείνο το χασμουρητό (νύστας, ανίας, τι σημασία έχει) όταν μας έρχεται τη στιγμή που μας μιλάει κάποιος και πρέπει να το κρύψουμε. Δείχνουμε σα να έχουμε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά, κάθε φορά.
8) Ψάχνουμε μανιωδώς τα κλειδιά ή το κινητό μας πετώντας δεξιά κι αριστερά μαξιλάρια και διαόλους, ενώ τα έχουμε μπροστά μας στο έπιπλο τους σύνθετου.
9) Είμαστε σε ένα μαγαζί, έχουμε έρθει στο τσακίρ κέφι από τις ρετσίνες, τραγουδάμε με πάθος το γνωστό άσμα και λαικό σουξέ της εποχής, ο dj κάνει απότομη αλλαγή, σιωπή, μένει μόνο η δική μας παράφωνη στριγγλιά.
10) Μυρίζουμε τις σελίδες βιβλίων και περιοδικών. God knows why, really.

4 σχόλια

Mairas life είπε...

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να κάνει μερικά απο αυτά....!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΛΛΙΝΙΑΤΗ είπε...

εγω ολα τα εχω κανει,ειδικα αυτο με το τηλεφωνο και τα πλακακια ,πολλες φορες

JoJo είπε...

Αν εξαιρέσεις το 6 στο οποίο έχω τελείως διαφορετική αντίδραση όλα τα άλλα τα έχω κάνει. πολλές φορές μάλιστα!Αλλά δεν είναι από αμηχανία, αυτό που τα προκαλεί είναι διαφορετικά συναισθήματα κάθε φορά. Και κυρίως γίνονται μηχανικά κάποια από αυτά.

Martha Blogging είπε...

10'στα 10!
Κοίτα να δεσι σε πόσα πράγματα οι άνθρωποι είμαστε ιδιοι!!

© Geta(loca)life
Maira Gall