11/10/14

25+ (και τωρα ειμαι πια μεγαλη;)

Λένε πως τα 25 είναι ηλικία ορόσημο. 
Πρακτικά, είναι η μέση των 20+. Αυτό σημαίνει πως είσαι ακόμα αρκετά μικρή για να βγάζεις selfies με τρεις κολλητές αγκαλιά και αρκετά μεγάλη για να έχεις ήδη λάβει ένα δυο προσκλητήρια για γάμους κοριτσιών της φουρνιάς σου.
Όντας 25+2 ή αλλιώς 30-3, έχουμε να σου πούμε πως αυτό δεν είναι παρά ένα απλό παιχνίδι αριθμών.
Ναι, τα φοιτητικά χρόνια έχουν μείνει πίσω για τα καλά - ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής σου, γεμάτο με τις πραγματικά πιο ανέμελες και τρελές στιγμές σου ever. Νες σε φλυτζάνια - κουβάδες που κρατούσαν για ώρες, μπύρες που γίνονταν ποτά και τα ποτά σφηνάκια, μεθυσμένα γέλια, καινούριες γνωριμίες, τόσες που μπέρδευες πια ονόματα και πρόσωπα, ΚΤΕΛ που γέμιζαν προσδοκίες και λαίμαργα φιλιά, διακοπές σε κάμπιγκ και μια εξεταστική που ήταν το μόνο άγχος τρεις φορές το χρόνο.
Η αλήθεια είναι όμως πως μετά από τη φάση αυτή, έρχεται μια άλλη ομορφότερη. 
Έχεις ένα γερό κομπόδεμα από εμπειρίες και αναμνήσεις και εκεί πάνω μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου. 
 Έτσι κι αλλιώς, η ζωή ξεκινάει ακριβώς τότε. Στο μετά.
Τώρα πια πίνεις διπλό ελληνικό στα γρήγορα και ετοιμάζεσαι να πας στη δουλειά - κι ακόμα και τα λίγα χρήματα που βγάζεις είναι για σένα σημαντικά γιατί τα κερδίζεις εσύ. Το ποτό που θα πιεις δυο φορές την εβδομάδα είναι σε μικρά στέκια που μοιάζουν λίγο με μπιστρό, παρέα πάντα με την Έλενα, τη Νάντια και την Έλλη, που σε διαβάζουν σα βιβλίο ανοιχτό. Καμιά φορά μαζεύεστε και σε σπίτια, κοιτάτε καταλόγους του ΙΚΕΑ και λέτε τη γνώμη σας για το νέο σπιτικό που ετοιμάζει η Έλενα με το Βασίλη. Οι λογαριασμοί τρέχουν, αλλά την ώρα που κοιτάς παγωμένη το φάκελο ο Σπίθας σου δαγκώνει τη φόρμα γιατί ήρθε η ώρα για τη βόλτα του και γλιτώνεις προσωρινά το εγκεφαλικό. Είσαι σκυλομάνα πλέον.
Καμιά φορά, μπορεί και να έχεις και blog, γιατί αποφάσισες πως είναι ωραίο να μοιράζεσαι όσα σε κάνουν χαρούμενη. 
Επίσης, τώρα είναι αλήθεια η εποχή που έχεις όλες τις πιθανότητες ανοιχτές μπροστά σου. Έχοντας το πολυπόθητο πτυχίο στο χέρι, έχεις εκπληρώσει τις υποχρεώσεις σου και μπορείς να ψάξεις για δουλειά είτε ως υπάλληλος σε γραφείο είτε ως κατασκευάστρια κεριών με λάδι καρύδας. Whatever makes me happy, mom.
Βέβαια, υπάρχουν και οι γκρινιάρηδες, κακόβουλοι άνθρωποι που αποφασίζουν να χτυπάνε non stop κουδουνάκια δίπλα στα αφτιά σου τώρα που είσαι 25+ για να σου θυμίζουν όσα "πρέπει" να κάνεις. "όσο προλαβαίνεις ακόμα". Μην τους ακούς. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στη δική τουw ζωή.
Εξάλλου, έχεις ακόμα να κάνεις τόσα πολλά.. ένα σωρό "θέλω" περιμένουν στη γωνία να τους δώσεις σάρκα και οστά. Πού καιρός να ασχοληθείς μαζί τους.  Κράτα τα αφτιά σου κλειστά και κοίτα με αισιοδοξία το μέλλον μπροστά σου.
Τα νιάτα και η εμπειρία είναι πάντα ο καλύτερος συνδυασμός.Να το θυμάσαι.

1 σχόλιο

Evaggelia Paparoidami είπε...

Tι ωραίο κείμενοοο...άσε και γω μπήκα τώρα στα 25 και...δεν ξέρω τι μου γίνεται...σαν να εχω χαθεί,σαν να μην ξέρω τι θέλω..(μόλις πήρα και το πτυχίο βλέπεις..)Είδωμεν..

© Geta(loca)life
Maira Gall