21/5/16

Κι αν δε μπορεις.. να μαθεις να τους διωχνεις!!

Είναι από κείνες τις βραδιές που κάθεσαι μόνη στο σπίτι, με το τσιγάρο στο χέρι, χαζεύεις τα σχέδια του καπνού του και χάνεσαι στις σκέψεις σου.
Κάτι σε ενοχλεί στη ζωή σου τελευταία, κάτι σε κάνει να νιώθεις άβολα και δεν έχεις καταφέρει να εντοπίσεις ακόμα τι. Θα σου πούμε εμείς, μην ψάχνεσαι.
Οι περιττοί άνθρωποι που έχεις στριμώξει στην καθημερινότητά σου.

Εκείνη η παλιά γνωστή από τη Σχολή, που την πέτυχες τυχαία στο δρόμο πριν κανα μήνα και σου πρότεινε να πάτε για καφέ.. Ποτέ δεν τη χώνεψες ιδιαίτερα, όμως μάλλον επειδή ντράπηκες, δεν αρνήθηκες την πρόσκληση. Ο ένας καφές έγινε δύο κι οι δυο τρεις και τώρα κάθε φορά που χτυπάει το κινητό σου σκέφτεσαι μια δικαιολογία για να μη βγείτε και να την ξεκόψεις.
Εκείνος ο πρώην (πρώην δεν τον λες ακριβώς, ένα je ne sais quoi ήταν) που εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει στη ζωή σου και να σε μπερδεύει, να σε κρατάει πίσω και να σε κάνει να απομακρύνεσαι ολοένα και περισσότερο από την προοπτική να γίνεις μια μέρα προγιαγιά.
Λοιπόν, μην παιδεύεσαι άδικα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη γεμίζουμε με ανθρώπους που μας την κάνουν λίγο πιο δύσκολη. Το «όχι» είναι μια μικρή, μαγική λεξούλα, που, όταν μάθεις να τη λες, θα σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες.
Ναι, ξέρουμε, με τη Ρία σας συνδέει ένα έξαλλο φοιτητικό παρελθόν. Και με το Νεκτάριο ένα υπέροχο καλοκαίρι στα Κουφονήσια. Όμως σήμερα η Ρία είναι εκείνη η ενοχλητική κοπέλα που σε παίρνει τρεις φορές τη μέρα τηλέφωνο για να αναλύσετε και τις τελευταίες ανορεξίες της γάτας της – κι ο Νεκτάριος εκείνος ο τύπος που σε παίρνει τηλέφωνο μια φορά το μήνα, μεταμεσονυχτίως (χωρίς να είναι βαμπίρ) και ποτέ δε ρωτά τι κάνεις με το μεταπτυχιακό σου.
Τίποτε δεν είναι το ίδιο με τέσσερα χρόνια πριν κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ξεκαθαρίσεις ποιους θέλεις να κρατήσεις στη ζωή σου στη φάση που είσαι τώρα, για το δικό σου καλό. Δεν είναι κακό να αλλάζουμε, και μαζί μας και οι ανάγκες και οι προτεραιότητές μας. Κακό είναι να προσπαθούμε να χωρέσουμε στα παλιά καλούπια, γιατί δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα.
Πώς αλλιώς όμως θα πας ένα βήμα παρακάτω; Και που ξέρεις.. Ίσως μετά τη Ρία να γνωρίσεις μια καινούρια φανταστική φίλη που να μοιράζεται το πάθος σου για την ποδηλασία κι έναν άντρα που να σε φιλάει τρυφερά κάθε βράδυ και να σε ρωτάει αν χρειάζεσαι βοήθεια στη διπλωματική σου..

4 σχόλια

Constantina Chanioti είπε...

Πόσο σωστό!!! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάμε στη ζωή μας άτομα που τη δυσκολεύουν! Δεν υπάρχει λόγος να καταπιεζόμαστε!! Καλύτερα λίγους και καλούς!! :)

sylvia kouts είπε...

Μπράβο!!!Ένα υπέροχο κείμενο από άποψη περιεχομένου!!Κρατώ και θέλω να αλλάξω σε μένα για το 2015 ότι δεν είναι κακό να μην χωράμε πα σε παλιούς φίλους-ες, παλιές σχέσεις, παλιά καλούπια!!!

sylvia kouts είπε...

Μπράβο!!!Ένα υπέροχο κείμενο από άποψη περιεχομένου!!!Κρατώ για μένα για τη νέα χρονιά ότι δεν είναι κακό αν πια δεν χωράς σε παλιές φιλίες, παλιές σχέσεις και παλιά καλούπια!!!

sylvia kouts είπε...

Μπράβο!!!Πόσο υπέροχο κείμενο από άποψη περιεχομένου!!!Κρατώ για μένα για τη νέα χρονιά, ότι δεν είναι κακό αν πλέον δεν χωράμε σε παλιές φιλίες, παλιές σχέσεις και παλιά καλούπια!!!

© Geta(loca)life
Maira Gall