5/11/14

Εσυ τι βαθμο βαζεις στη σχεση σου;

                                           
Η αγάπη είναι μια παράξενη παγίδα.Αισθάνεσαι αισθήματα πολλές φορές υπερευτυχίας και με την πρώτη στραβή γίνεσαι μία από εκείνες τις τρελές τύπισσες που πάντα κορόιδευες και τώρα τις καταλαβαίνεις.Ζηλεύεις, ποθείς,τρελαίνεσαι και μετά πάλι σου χαμογελάει και λυγίζεις και επιστρέφεις και ξεχνάς όσα ορκίστηκες πάνω από το μπουκάλι του τζόνι.
Μέσα στη δίνη της αγάπης άλλοι χάσαν τον εαυτό τους, την αξιοπρέπεια τους ενώ άλλοι απέκτησαν ελπίδα και στήριγμα στη μοναξιά τους.
Το ζήτημα είναι πως είσαι εκεί.Μέσα στην αγάπη.Και γελάς ερωτευμένα και ζεις ήσυχα (όσο ήσυχα μπορεί να ζει ένας ερωτευμένος).Σου αρκούν τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και η ελπίδα για ένα συντροφικό μέλλον.
Ώσπου το μικρό ροζ σύννεφο δέχεται επίθεση.Η μητέρα σου αναρωτιέται πότε επιτέλους θα σε αποκαταστήσει ο περί ου ο λόγος δεσμός, η κολλητή σου σου ανακοινώνει πως ο πρώην σου έγινε διευθυντής στη διαφημιστική του και αναρωτιέται για πόσο ακόμη ο δικός σου θα δουλεύει delivery boy και εκείνη η μακρινή σου θεία που συνάντησες προχτές σου δείχνει περήφανη φωτογραφίες από τα εγγόνια της και σε ρωτάει εσύ γιατί το έχεις αργήσει τόσο.
Και κάπου εκεί εσύ που το μόνο που ήθελες ήταν αγάπη και σταθερότητα αρχίζεις να φοράς όνειρα άλλων και να αναρωτιέσαι αν έχεις κάνει κάτι λάθος, αν έδωσες τα λάθος μηνύματα και πως θα καταφέρεις να γίνεις αυτό που οι απαιτούν από σένα.
Ξαφνικά εκείνος σου φαίνεται λίγος, η δουλειά του ανούσια και η σχέση σας μια απλή παρωδία.
Ξέρεις αυτό που λένε πως αν μπεις στη διαδικασία να αποδείξεις το δίκιο σου είναι σαν να παραδέχεσαι πως ίσως αμφιβάλλεις γιˊ αυτό;
Αν είσαι σίγουρη για αυτόν που αγαπάς δε θα σε επηρεάσει τίποτα από αυτά που ακούς γύρω σου γιατί θα έχεις οδηγηθεί στο σημείο που είσαι μέσα από σταθερά βήματα γνωρίζοντας τον εαυτό σου, τις ανάγκες σου και τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.
Αν όμως έχεις αμφιβολίες τότε τα "βέλη" της μαμάς σου,της κολλητής σου κτλ θα βρούνε το στόχο τους ακριβώς στις δικιές σου ανασφάλειες.Γιατί ίσως ήδη θέλεις γάμο και παιδιά αλλά δε θέλει εκείνος και το υπομένεις ή θεωρείς πως η δουλειά του δε σε καλύπτει και ντρέπεσαι γιˊ αυτήν άρα και για εκείνον πράγμα που μας οδηγεί πως είσαι σε λάθος σχέση.
Γιατί αυτή που νιώθει σίγουρη θα εξηγήσει στη μαμά της και στη κολλητή της και θα χαμογελάσει χωρίς καμία ενόχληση στη μακρινή θεία και θα ξεχάσει κάθε τους ένσταση γιατί εκείνη είναι η μοναδική κριτής της σχέσης της και ήδη έχει δώσει το δεκάρι της χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall