17/11/14

Up to 3rd floor

Big stick necklace
Arrow Cuff and big prison cuff
from f/w 14-15 collection
Photo John Athimaritis Photography
Model : Anthi
Face and body make up : Antonis Papastavrou Make up IllusionS
 

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που μας κάνει να θυμόμαστε ανθρώπους και στιγμές ακόμη και αντικείμενα;Πολλές φορές δεν είναι μόνο η δική τους ομορφιά αλλά το τι πρόσφεραν σε εμάς, πως νιώσαμε όταν βρεθήκαμε κοντά τους.Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε τα γύρω μας αγαπημένα πρόσωπα και πράγματα είναι ο δικός μας χαρακτήρας αλλά και η δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα που ταιριάζει και "δένει" με τη δική μας.

Τα κοσμήματα του brand "3rd floor "είναι δημιουργίες που εξ αρχής κατασκευάστηκαν με στόχο να έχουν τη δική τους "πρoσωπικότητα" και να μεταμορφώσουν ακόμη και το πιο απλό style.
Statement κολιέ με μακριές αλυσίδες, δαχτυλίδια με μινιμαλιστικές γραμμές αλλά και κοσμήματα με γεωμετρική συμμετρία που οι αναλογίες τους μας κάνουν να αναπολούμε αρχαία ελληνικά κοσμήματα.
Οι 3 δημιουργοί του brand μας μίλησαν για τον χαρακτήρα τον κοσμημάτων τους , για το πως αποφάσισαν να δώσουν αυτό το όνομα στα κοσμήματα τους αλλά και για το πως προέκυψε η ενασχόληση τους με το χειροποίητο κόσμημα.

1.Το όνομα του brand μας δίνει μια αίσθηση ύψους και μια εναλλακτικής διάθεσης καθώς δεν παραπέμπει σε συνηθισμένες ονομασίες χειροποίητων κοσμημάτων.
Τι αποτέλεσε έμπνευση για τη συγκεκριμένη επωνυμία και πως συνδέεται με το ύφος των κομματιών σας;

Το όνομα του brand προήλθε καθαρά από τον χώρο που εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.  Το εργαστήριο μας βρίσκεται στον 3ο όροφο κτιρίου που πλέον θεωρούμε  σπίτιμας. Ήταν τελείως αυθόρμητο σαν επιλογή αλλά εμπεριείχε το στοιχείο του "διαφορετικού" όπως διαφορετικοί είμαστε κι εμείς μεταξύ μας.
  

2.Πείτε μας λίγα περισσότερα για το team του 3rd floor. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που "ονειρεύονται" τα πρωτότυπα κοσμήματα σας και πως προέκυψε τελικώς
να οδηγηθείτε στην δημιουργία του brand;

Είμαστε η Ελένη, ο Αντώνης και η Κατερίνα. Ξεκινήσαμε την δημιουργία κοσμήματος καθαρά σαν χόμπι τον ελεύθερο μας χρόνο καθώς και οι τρεις εργαζόμασταν παράλληλα. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να πάρει τέτοια τροπή η εξέλιξη του brand  και μάλιστα τόσο γρήγορα, αλλά αυτό συνέβη μάλλον γιατί αγαπάμε και πιστεύουμε πολύ αυτό το οποίο κάνουμε.


3.Στα σχέδια σας διακρίνεται έντονα μια συμμετρία στους συνδυασμούς και μια minimal αισθητική. Πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει κάποιος δημιουργός να
επιτύχει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα όταν βασίζεται σε γεωμετρικά μοτίβα και έχει ως στόχο το όμορφο μέσα από την λιτότητα;
 Οι λιτές και καθαρές γραμμές είναι ένα αγαπημένο στοιχείο που δείχνει τις προτιμήσεις και των τριών μας. Πάνω σ’αυτόν τον άξονα ξεκινάει κάθε συλλογή και αναπτύσσεται με τον καθένα από εμάς να αφήνει το προσωπικό του στίγμα σε κάθε κόσμημα. Γι' αυτό και τα κοσμήματα μας είναι όλα μεταξύ τους διαφορετικά ενώ  βασίζονται στην ίδια λογική.

4.Ένα άλλο βασικό στοιχείο για τους κατασκευαστές χειροποίητων κοσμημάτων είναι τα υλικά τους που είναι και επί της ουσίας τα "όπλα" τους για να καταφέρουν να αποδώσουν το σχέδιο που έχουν φανταστεί. Ποιά είναι τα αγαπημένα υλικά του 3rd floor και γιατί;

 Τα υλικά τα οποία "δουλεύουμε" είναι αλπακάς, μπρούτζος, χαλκός και ασήμι. Η αίσθηση του να δίνεις ζωήσ’ένα ακατέργαστο μέταλλο μετατρέποντας το  κόσμημα το οποίο φοριέται είναι ασύλληπτη. Αυτή είναι η μαγεία του χειροποίητου.
 
Earings

5.Τι κοσμήματα περιλαμβάνει η νέα σας συλλογή f/w 2014-2015 και ποια ήταν η έμπνευση σας;

 Η συλλογή f/w 2014-15 χαρακτηρίζεται από καθαρές-και σε αρκετά κοσμήματα- επιθετικέςγραμμές σε συνδυασμό πάντα με γεωμετρικά σχήματα. Περιλαμβάνει επίσης και την “fine” σειρά από ασήμι η οποία κινείται στο ίδιο ύφος. Έμπνευση μας είναι  η διάθεση κι ο χαρακτήρας του καθενός από εμάς.

6.Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε ένα κομμάτι σας από τη νέα συλλογή f/w 2014-15 ποιο θα ήταν και γιατί;
 Η τελική μορφή κάθε συλλογής απαρτίζεται από κομμάτια που θεωρούμε ξεχωριστά, οπότε είναι λίγο δύσκολο να  μιλήσουμε για κάποιο συγκεκριμένα.

Silver line-Sharp Silver 925o ring
 

                                                                                        Silver Line - Swing Silver 925o Necklace

7.Στη φωτογράφιση  σας για την τελευταία συλλογή δώσατε έμφαση στο σώμα σχεδόν ουδέτερο και nude με έμφαση στα κοσμήματα σας. Πιστεύετε πως είναι τα κοσμήματα ένας τρόπος για να ενισχύσουμε ένα style που δεν έχει ένταση; Κι αν ναι ποιο κόσμημα-αξεσουάρ (π.χ. necklace / δαχτυλίδι/ σκουλαρίκια) είναι το καταλληλότερο για να αλλάξει άμεσα ένα outfit;

 Έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν και οι τρεις με τον χώρο του ρούχου και γνωρίζουμε την δυναμική του. Με το ύφος της τελευταίας φωτογράφησης θέλαμε να δείξουμε πως και το κόσμημα έχει την ανάλογη δυναμική και πως όποιο σημείο του σώματος και να κοσμεί αυτομάτως το ντύνει”.

 
Square Cuff

8.Το brand σας είναι ανερχόμενο και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Που μπορούμε να βρούμε τα κοσμήματα σας ώστε να τα γνωρίσουμε αλλά και να τα παραγγείλουμε;

Μπορείτε να μας βρείτε μέσω του site μας 3rd floor το οποίο διαθέτει e-shop αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και πλέον και στο εξωτερικό.
Βρειτε τους και στο Fb page τους.

Photo credits:John Athimaritis photography

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall