9/12/14

Chicard...attitude


It's important to be chic (Roberto Cavalli)

Κοιτώντας πίσω μας το παρελθόν μας είναι πάντα εκεί.Συχνά για να μας φέρει νοσταλγία αλλά άλλοτε για να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και πως καταφέραμε να φτάσουμε στο σημείο που στεκόμαστε παρά τις δυσκολίες.
Το παρελθόν είναι κι ευθύνη όμως.Είναι ευθύνη είτε  βαδίζεις σε δική σου νέα πορεία είτε χαράζεις νέες γραμμές στον δρόμο που περπατήθηκε πολλάκις πριν από εσένα.

Η ανανέωση μέσα από τον παλιό μας εαυτό δεν είναι κάτι εύκολο.Πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που πραγματικά μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να το αποδώσουμε στο έπακρο για να αντικρίσουν κι οι άλλοι αυτήν την βελτιωμένη εκδοχή μας.
Αφορμή για αυτές τις σκέψεις είναι το αφιέρωμα μας στη "Chicard" και στην Τόνια, στο νέο κορίτσι που έδωσε φρέσκια πνοή σε μια παλιά οικογενειακή επιχείρηση κρατώντας στοιχεία χρόνων, βάζοντας όμως τη δική της προσωπική σφραγίδα.
Η συλλογή της Chicard αποτελείται από κομμάτια με retro αέρα χωρίς να λείπει ο μοντέρνος μινιμαλισμός και τα έντονα patterns μέσα στο πλαίσιο της chic θηλυκότητας.Γραμμές που αγκαλιάζουν τις γυναικείες καμπύλες και σχέδια που ικανοποιούν κάθε γούστο και διάθεση.

  
     
Α girl should be two things: classy and fabulous (Coco Chanel)
1. Πίσω από ένα τόσο girly και θηλυκό brand ρούχων δε θα μπορούσε παρά να βρίσκεται μια νέα, δυναμική κοπέλα που πραγματοποιεί τα όνειρα της. Πες μας μερικά πράγματα για σένα και για το πως τελικά αποφάσισες να αναλάβεις τη "Chicard".
Ονομάζομαι Τόνια και τα τελευταία δύο χρόνια έχω αναλάβει την οικογενειακή μας επιχείρηση "Chicard" που δραστηριοποιείται στο χώρο του ρούχου. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, γεγονός που με βοήθησε να προσαρμοστώ και να ανταπεξέλθω στις ανάγκες τις εταιρείας αλλά η αγάπη μου για τη μόδα και για αυτό που κάνω ήρθε να επισφραγίσει τελικά την ενασχόλησή μου με τη Chicard. Μετά από τρεις γενιές (ξεκινώντας από τον προπάππου μου) η εταιρεία περνάει στα χέρια μου και με πολλές νέες ιδέες και δημιουργικότητα πραγματοποιείται σιγά σιγά ένα μεγάλο όνειρο, να κάνω δηλαδή αυτό που πραγματικά μου αρέσει.
  
In order to be irreplaceable one always be different (Coco Chanel)
2.Το brand σας είναι ιδιαίτερα φρέσκο και νεανικό παρά το γεγονός πως αποτελεί συνέχεια μιας οικογενειακής επιχείρησης. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα το να καταφέρει κάποιος να συνεχίσει επιτυχημένα μια "παράδοση" ετών;
Ναι, είναι ένα στοίχημα γιατί οι προσδοκίες είναι υψηλές και η ευθύνη μεγάλη. Έχω μάθει όμως πως με την επιμονή και την δουλειά κερδίζονται όλα τα στοιχήματα.
3. Ποιες είναι οι τάσεις που θεωρείς απόλυτα θηλυκές και ταιριαστές για τις μοντέρνες γυναίκες.
Θεωρώ απόλυτη τάση του φετινού χειμώνα τις κάπες. Με έντονα prints ή εντελώς minimal ήρθαν για να μείνουν και να μας συνοδεύσουν στις χειμερινές μας εξόδους.
    4. Δε μπορούμε να κρύψουμε την αγάπη μας για το χρώμα και τη ζωντάνια των τόνων στα υφάσματα ακόμη και το χειμώνα. Η Chicard είναι κι αυτή υπέρμαχος αυτής της άποψης και το αποδεικνύει με τις συλλογές της. Είσαι άτομο που αισιοδοξεί και αγαπά το φως και τα χρώματα;
Minimalism is not the lack of something, it's the perfect amount of something
(Nicolas Burroughs)

Ναι, σαν άτομο είμαι φύσει αισιόδοξο. Είχα ακούσει ένα μότο που λέει «Η ζωή έχει το χρώμα που της δίνεις» και δε θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα. Όλα είναι στο μυαλό μας κι εμείς επιλέγουμε από ποια οπτική γωνία θα δούμε τα πράγματα. Το να παραμένουμε αισιόδοξοι ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά είναι ένα δείγμα ότι υπάρχει η δύναμη μέσα μας να αντιμετωπίσουμε το καθετί. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το να δίνουμε στη ζωή μας το χρώμα που της αξίζει!
   5. Πως καταφέρνει κανείς να ξεχωρίσει ανάμεσα σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο όπως είναι αυτός της αγοράς γυναικείων ρούχων;
Elegance is the only beauty that never fades (Audrey Hepburn)

Με το να είναι πάνω απ’όλα ποιοτικός. Το στοιχείο που αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησής μας είναι ότι φτιάχνουμε ρούχα πολύ υψηλής ποιότητας με καινοτόμο σχεδιασμό και εξαιρετικά υφάσματα.
6. Ακολουθείς όπως αναφέραμε και παραπάνω μια οικογενειακή παράδοση αναλαμβάνοντας τη "Chicard". Προφανώς σέβεσαι το παρελθόν και αντλείς δύναμη από αυτό. Είναι κι αυτός ένας λόγος που η Chicard έχει μια vintage διάθεση σε πολλά κομμάτια της και ένα πιο retro ύφος;
Σωστά. Περνώντας η Chicard στα χέρια μου θέλησα να διατηρήσω το retro και το vintage ύφος ως αναφορά στην παράδοση της οικογένειάς μου κι έπειτα να προσθέσω μοντέρνα στοιχεία και να την εξελίξω σε αυτό που είναι σήμερα μετά από τέσσερις γενιές. Όντως,κάποια από τα κομμάτια μας είναι τόσο ιδιαίτερα που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Ακόμα και ο χώρος του showroom, ένα νεοκλασσικό στου Φιλοπάππου, εκπέμπει έντονο ρομαντισμό. Κρύβει μια μαγεία όλο αυτό που δε θα ήθελα να τη χάσω ποτέ.
  
You can have anything you want  in life if you dress for it (Edith Head)
   7. Φλοράλ, έντονα patterns αλλά και μονοχρωμίες που κλέβουν την παράσταση με την minimal αισθητική τους. Πιστεύεις πως είναι απαραίτητη η ποικιλία αλλά και η ισορροπία στη γυναικεία γκαρνταρόμπα;
Elegance is not being noticed it's about being remembered (Giorgio Armani)

Πιστεύω πως μία γκαρνταρόμπα θα πρέπει να έχει κομμάτια που να αναδεικνύουν την προσωπικότητα  του ατόμου που τα φοράει και να το κάνουν να ξεχωρίζει. Η ποικιλία δίνει πολλές εναλλακτικές σε μια γκαρνταρόμπα κι ανανεώνει το στυλ ωστόσο πάντα θα πρέπει να υπάρχει και η προσωπική πινελιά του καθενός που θα φέρει την ισορροπία. Οπωσδήποτε, τα μονόχρωμα minimal κομμάτια είναι πάντα ασφαλή για ένα chic ντύσιμο και αναδεικνύουν πολύ καλύτερα ένα έντονο print.
8. Η Chicard είναι ένα ανερχόμενο brand που ενδιαφέρει όλο και περισσότερες γυναίκες που ερευνούν την αγορά αναζητώντας νέες τάσεις και προτάσεις. Που μπορεί να βρει κάποιος τις δημιουργίες σας;
Οι αναγνώστες μπορούν να βρουν τα ρούχα των συλλογών μας στα συνεργαζόμενα καταστήματά μας σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, στο site μας www.chicard.gr και στη σελίδα μας στο  facebook μπορούν να δουν όλες τις προηγούμενες και τις τρέχουσες συλλογές καθώς και τη λίστα με τις διευθύνσεις των καταστημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall