27/1/15

Γιατι η ζωη θελει...Savoir VilleΤο savoir ville είναι  μια μικρή πόλη στην οποία οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί ακούνε cool μουσικές, μοιράζονται στιγμές χαράς και λύπης με φίλους, τριγυρίζουν και γνωρίζουν κάθε μαγική γωνιά και μαθαίνουν λίγο παραπάνω ο ένας τον άλλον μέσα από την πολύτιμη καθημερινότητα τους.

Γιατί αν ο γραπτός λόγος έχει ένα μεγάλο ατού είναι πως μπορεί να σε ταξιδεύει όπου εσύ θες και τη μία στιγμή να διαβάζεις για μόδα στο Μιλάνο ενώ την άλλη να πίνεις καφέ με τα κορίτσια στην Αριστοτέλους σε εκείνο το retro καφέ που διάβασες πως άνοιξε.
Η δημιουργός του Savoir Ville, Γεωργία Κωτσιοπούλου αποφάσισε πως αυτή η πόλη που ονειρεύτηκε μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αρκεί να υπάρχει διάθεση και άνθρωποι με όρεξη για γράψιμο. Κι έτσι σαν κορίτσι που είναι (και ξέρεις τι πεισματάρικα είναι τα κορίτσια) το προσπάθησε και το κατάφερε.Κι έτσι προέκυψε το site Savoir Ville.
Μιλήσαμε μαζί της και καταλήξαμε πως τελικά τις καλύτερες ιστορίες τις φτιάχνουν πάντα οι όμορφες παρέες. 

1. Κάποτε το Savoir Ville ήταν μια ιδανική πόλη που την οραματίστηκε ένα κορίτσι με διάθεση για κάτι νέο. Πως προέκυψε το site και ποια ήταν η σχέση σου με την αρθρογραφία και τη δημοσιογραφία γενικότερα.
Από πολύ μικρή έγραφα στις χαρτοπετσέτες τις σκέψεις μου, η έκθεση ήταν το αγαπημένο μου μάθημα και διάβαζα εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, ό,τι βρισκόταν μπροστά μου. Η δημοσιογραφία ήταν ένα ενδεχόμενο δουλειάς που μου είχε προτείνει ένας καθηγητής μου αλλά πολύ σοβαρά την πήρα μόνο όταν βρέθηκα να δουλεύω σε τηλεοπτικό κανάλι στα 20 μου. Τότε και μόνο αποφάσισα πως δεν μπορώ να την αποφύγω, είναι πεπρωμένο μου. Πήγα σε σεμινάρια και αποφοίτησα από δύο ιδιωτικές σχολές και πάντα προσπαθούσα να είναι έστω η μια δουλειά μου σχετική με το γράψιμο (γιατί όλοι είχαμε από δύο δουλειές).
Το SavoirVille ήταν αποτέλεσμα μιας εννιάμηνης ανεργίας στις αρχές του 2012 όταν όλα έμοιαζαν να βουλιάζουν γύρω μας. Δεν έκανα business plan, ούτε έβαλα στόχους, είπα απλά πάμε και βλέπουμε. Ο μόνος σκοπός ήταν να είναι ένα site με αισιοδοξία.


 2. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως πολλές φορές ένα σχέδιο είναι πολύ πιο δύσκολο να υλοποιηθεί ενώ είναι πολύ πιο εύκολο απλά να το σκεφτούμε. Το Savoir ville διαθέτει μεγάλη ποικιλία όσο αφορά τη θεματολογία του (fashion&beauty news, life issues, events, interviews κτλ). Πόσο δύσκολο ήταν να μπορέσεις να βρεις το κατάλληλο team για να επιτύχεις αυτό που αρχικά είχες σχεδιάσει για το site.
 Με οδηγό το ‘’πάμε και βλέπουμε’’ το team βρέθηκε μόνο του. Φίλοι, φίλοι φίλων, ακόμα και παιδιά που τώρα πια έχουν σταματήσει να είναι στην ομάδα είναι άνθρωποι που κάναμε παρέα ή και κάνουμε ακόμα. Πάντα είναι δύσκολο να συντονίσεις 70 ανθρώπους και την θεματολογία ενός site αλλά όταν αυτοί οι 70 κάνουν αυτό που αγαπάνε τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο.  

 3. Ποια είναι τα κατάλληλα "συστατικά" για να κερδίσεις τελικά το κοινό και να αγαπηθεί το site το οποίο δημιουργήθηκε;
Να είσαι ειλικρινής μαζί του. 

 4. Αντιμετώπισες κάποια δυσκολία σε αυτή τη πορεία και αν ναι τελικά πως κατάφερες να ανταπεξέλθεις και να επιτύχεις το στόχο σου;
 Θα σε διορθώσω, δεν έχω επιτύχει κάποιον στόχο ακόμα. Δεν βλέπω καν στόχο, όπως δεν βλέπω και δυσκολίες. Και αλήθεια καμία στιγμή δεν είπα θα τα παρατήσω άλλωστε για το Savoir Ville άφησα μια δουλειά σε γραφείο τύπου υπουργείου.

5. Ποια ήταν για σένα η καλύτερη στιγμή σου σαν ιδρύτρια του savoir ville; Η στιγμή που σε έκανε να χαμογελάσεις ένα "κλικ" παραπάνω";
Κάθε φορά που μαζεύομαστε όλοι μαζί και βλέπω πως μπορούμε να είμαστε σαν οικογένεια. Για παράδειγμα την πρώτη φορά που βρεθήκαμε κανένα από τα παιδιά δεν γνώριζε τους άλλους και κατέληξαν να φεύγουν και να αφήνει ο ένας τον άλλον σπίτι του γιατί είχε πάει αργά.

6. Εκεί στο Savoir Ville το team είστε μια μεγάλη χαρούμενη "οικογένεια". Πιστεύεις πως αυτό είναι τελικά και το μυστικό; Πιο πολύ δηλαδή να το διασκεδάζεις παρά να σου γίνεται άγχος;
Ξέρεις αυτό μπορεί εύκολα να γίνει εμπόδιο. Μόνο πλάκες και καθόλου δουλειά. Το μυστικό πιστεύω είναι η ισορροπία ανάμεσα σε άτομα που ταιριάζουν μεταξύ τους

7.Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες μας κάνουν πολλές φορές να κάνουμε "εκπτώσεις" στα όνειρα και στις ελπίδες μας. Τι είναι αυτό που θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του αλλά έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του;
Να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Να σκεφτεί καλά πως όσο και αν προσπαθήσουμε να φτάσουμε κάτι πρέπει πρώτα να μπορούμε να το καταλάβουμε. Μια συμβουλή που μου έδωσαν κάποτε και την ακολουθώ πιστά ,είναι να μην κοιτάς τι κάνει ο διπλανός σου. Να κάνεις την δουλειά σου όσο πιο καλά μπορείς και αυτό αρκεί. Να διαβάζεις πολύ, να ακούς μουσική, να κοιτάς γύρω σου, να γνωρίζεις ανθρώπους. Και αν κάτι πάει στραβά να κλαις όσο θες αλλά μετά να το ξεχνάς και να ξεκινάς ξανά ξεχνώντας το.  

Διάβασε κι εσύ το Savoir ville εδώ και θα δεις που θα γίνει και η δικιά σου αγαπημένη συνήθεια


Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall