21/5/16

10 αναμνησεις απο τα χρονια τα φοιτητικα

1) Οι ατελείωτες ουρές στη Γραμματεία - για να βγάλεις πάσο, για να πάρεις βεβαίωση σπουδών ή αναλυτική βαθμολογία, για να ταχτοποιήσεις τα χαρτιά της αποφοίτησης. Δηλαδη η αφόρητη ζέστη, το σπρώξιμο, το κλείσιμο του παραθυρακίου για "διάλειμμα" και εκείνη η μια μοναδική υπάλληλος που πάντα σε βοηθούσε χαμογελαστή.
2) Τα party που διοργάνωναν οι φοιτητικές νεολαίες. Άσχετα με πολιτικό προσανατολισμό, οι καλύτερες βραδιές στα πιο μεγάλα μπουζούκια της πόλης με δωρεάν μπουκάλι. Εναλλακτικά, στο φουαγιέ της Σχολής με κρασί σε πλαστικό ποτηράκι.
3) Οι μαραθώνιοι καφέδες (πάντα νες σε κούπα - κουβά ή φραπεδούμπα), συνδυασμένοι με την απαραίτητη παρτίδα τάβλι. Ναι, είμαστε κορίτσια της προηγούμενης φουρνιάς, που το tichu το ακούνε σαν ξένη γλώσσα.

4) Ο κατάλογος στο κινητό γεμάτος με ονόματα που δεν ήσουν σίγουρη σε ποια πρόσωπα αντιστοιχούν. Γιώργος; Ποιός; Αυτός από το προχτεσινό ρακάδικο; Ποια είναι η Νίκη; Η κοπέλα που της υποσχέθηκες σημειώσεις την προηγούμενη βδομάδα;
5) Και μιας και είπαμε σημειώσεις.. Ο αιώνιος αγώνας δρόμου, να βρεις το φοιτητή ή τη φοιτήτρια που θα σε ξελάσπωνε επειδή δεν πάτησες το ποδαράκι σου ούτε μια φορά στην παράδοση.

6) Μεθύσια, μεθύσια, μεθύσια. Με κρασί, ρακόμελο, βότκα, τεκίλα, σφηνάκια. Και το γνωστό hang over της επόμενης μέρας, ασορτί με την ατάκα "ποτέ ξανά". Ναι καλά.
7) Οι συνελεύσεις της Σχολής, στις οποίες πήγαινες α) για να δεις το Μάνο (αιώνιος φοιτητής αλλά μεγάλη καψούρα) και β) για να κάνεις χάζι τους καβγάδες που ήταν σιγουράκι.
8) Το άγχος της εξεταστικής 3 φορές το χρόνο και το μπλοκάκι που σημείωνες πόσα μαθήματα πέρασες και πόσα χρωστάς.
9) Τα ΚΤΕΛ που είχαν γίνει δεύτερο σπίτι σου.
10) Τα όνειρα, τα γέλια, τις ατελείωτες συζητήσεις, η σιγουριά πως, μόλις πάρεις στα χέρια σου το πολυπόθητο πτυχίο, είσαι έτοιμη να κατακτήσεις τον κόσμο.

2 σχόλια

NatalieDouka είπε...

Πόσο αληθινά όλα!! Γκουχου-κι εγώ κοιτάζω περίεργα τους μικρούς που παίζουν τίτσου

Christina Andromeda είπε...

Μας έχει πιάσει όλους μια νοσταλγία ρε παιδί μου άλλο πράμα!

© Geta(loca)life
Maira Gall