19/5/15

Τη βαλιτσα σου.. και φυγαμε!!

"Το να ξυπνάς εντελώς μόνος σε μια ξένη πόλη είναι ένα από τα πιο ωραία συναισθήματα" - τάδε έφη Freya Stark, Αγγλίδα συγγραφέας. 

Και παρότι ίσως υπάρχει μια αμφιβολία σχετικά με τα μοναχικά ταξίδια, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από αυτό που νιώθεις όταν είσαι έτοιμη να εξερευνήσεις μια ξένη χώρα, μια ξένη κουλτούρα, ανάμεσα σε ανθρώπους όμοιους με σένα μα ταυτόχρονα τόσο διαφορετικούς.
Επειδή όμως τα ταξίδια είναι απρόβλεπτα, σου έχουμε ετοιμάσει μερικά tips για να μείνεις μόνο στις ανέμελες, ξέγνοιαστες στιγμές.
1) Έχε την ταυτότητα, το διαβατήριο και τα εισιτήριά σου φυλαγμένα ξεχωριστά σε κάποιο πορτοφόλι, είτε σε κάποια κρυφή θήκη της τσάντας είτε στο ξενοδοχείο σου. Δε θες με τίποτα να τα χάσεις και να έχεις μπλεξίματα με προξενεία και αρχές.
2) Συμβουλεύσου κάποιο αξιόπιστο site για τον καιρό που θα κάνει τις μέρες του ταξιδιού σου και πάρε μαζί σου τα ανάλογα ρούχα. Μην επαφίεσαι σε γενικεύσεις τύπου "έλα μωρέ, η Ιταλία σαν την Ελλάδα είναι, ζέστη θα κάνει αυτό τον καιρό".
3)  Να έχεις πάντα στη βαλίτσα σου ένα mini φαρμακείο με χαρτομάντηλα, χανζαπλαστ, παυσίπονα, αντιαλλεργικά σκευάσματα, στικ για τσιμπήματα εντόμων ή ό,τι άλλο φάρμακο χρησιμοποιείς με συνταγή του γιατρού σου.
4) Μοίρασε τα χρήματά σου στο πορτοφόλι και σε κάποια θήκη της βαλίτσας σου, ώστε σε περίπτωση κλοπής να έχεις ρευστό να κινηθείς.
5) Το απολυμαντικό υγρό θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος και απαραίτητο μέσα στην τσάντα σου, trust us. Το ίδιο και ο χάρτης. 

6)  Να τρως πάντα σε μαγαζιά που έχουν κόσμο - είναι σημάδι ότι υπάρχει κατανάλωση και άρα τα υλικά θα είναι φρέσκα.
7) Αν έχεις τη δυνατότητα, μάθε από κάποιο ντόπιο μέρη που πρέπει να επισκεφτείς, γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις και προιόντα που αξίζει να αγοράσεις. Οι "inside information" θα σε βοηθήσουν να δεις την πόλη με τα μάτια των ντόπιων αλλά και να αποφύγεις πολύ τουριστικές και ακριβές παγίδες. 
8) Αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε μια χώρα με κουλτούρα πολύ διαφορετική από τη δική σου, φρόντισε να ενημερωθείς από πριν για το τι πρέπει να αποφύγεις στην ενδυμασία και στη συμπεριφορά, ώστε να μην προσβάλλεις τους ντόπιους. 
9) Πάρε ένα mini λεξικό, ώστε να μπορείς να σνεννοηθείς για απλά πράγματα εύκολα, σε περίτωση που υπάρχει θέμα με τη γλώσσα.
10) Να είσαι διακριτική στον τρόπο που φωτογραφίζεις, όταν στα πλάνα σου περιλαμβάνονται πρόσωπα. Για σένα μπορεί το στιγμιότυπο να είναι πολύ χαριτωμένο, φολκλόρ ή αυθόρμητο, όμως για τους ντόπιους είναι η ρουτίνα τους και ίσως δε χαρούν ιδιαιτέρως με την προοπτική να γίνουν καρτ ποστάλ μιας "ξένης". 

1 σχόλιο

love2love είπε...

θα χαρώ να γίνεις μέλος στο Blog Μου μπορεί να δεις κάτι που να σε ενδιαφέρει ή που δεν γνώριζες πρίν

© Geta(loca)life
Maira Gall