5/7/15

Ενηλικιωση -Κατι για μας και για σενα που μας διαβαζεις


Δε θα σε "ρίξω" και δε θα σου πω πάλι δυσάρεστα.Φτάνει που τα ακούς από παντού και είσαι στη φάση που έχεις κουραστεί και θες να κλείσεις τα αυτιά σου και να τραγουδάς "λαλαλα" μέχρι να σταματήσουν.
Θες μονάχα την ανεμελιά σου, το καλοκαίρι σου και το μαγιό σου μαζί με μια φέτα καρπούζι.Γιατί ήταν μια κουραστική χρονιά και αυτό το καλοκαίρι σου άξιζε.Ήταν δικό σου.Το περίμενες για να δεις λίγο γαλάζιο ή για να φιλήσεις αλμυρά χείλη ή για να φας σορμπέ φράουλα και να γελάσεις δυνατά.

Και το νιώθεις άδικο που η κούραση συνεχίζεται.Κάποιοι θα σε κατηγορήσουν πως είσαι επιπόλαιη και γύρω συμβαίνουν σπουδαία γεγονότα ενώ εσύ απλά κοιτάς το βόλεμα σου.Αλλά ξέρεις μέσα σου πως χρειαζόσουν αυτό το διάλειμμα για να ανασυνταχτείς και να επιστρέψεις και πάλι δυνατή.Και όμως σε ταλαιπωρούν και σε μπερδεύουν.

Είναι ξέρεις αυτές οι στιγμές στη ζωή μας που συντελείται μέσα μας μια ενηλικίωση.Και είναι η ώρα που πρέπει να δεχτείς το γεγονός πως η ζωή δεν είναι δίκαιη και αυτό πάντα θα μας το τρίβει πάντα στα μούτρα.
Μην νιώθεις άσχημα που αναγκάζεσαι να αλλάξεις το πρόγραμμα σου, την ημέρα σου ή που ίσως αλλάζουν και οι ζωές μας.Μην υποτιμάς επίσης αυτές τις μαγικές στιγμές που θα καταλάβεις πράγματα για σένα που δεν ήξερες πως μπορείς να καταφέρεις.Ή πως μπορείς να αντέξεις.Και μη ξεχνάς πάνω από όλα να φροντίζεις τον εαυτό σου, να μαθαίνεις τα μονοπάτια του και να βλέπεις τα όρια του.
 Και αν μερικές φορές νιώθεις μπαφιασμένη, βγες απλά μια βόλτα κάνε μια ποδηλατάδα στην παραλία ή απλά πιες ένα καφεδάκι στο μπαλκόνι σου και ξέχνα όλα όσα πιστεύεις πως σε κούρασαν.
Εμείς εδώ θέλουμε να χαμογελάς και να αισιοδοξείς ότι και αν γίνει.Γιατί το αξίζεις και το ξέρεις και αυτή την σιγουριά δεν πρέπει κανείς να σου την αφαιρέσει.

**Ελπίζουμε σε έναν καλύτερο Αύγουστο υπέροχα κορίτσια μας!!1 σχόλιο

Sofia Valasiadou είπε...

Υπέροχο Post! Αληθινό και ανθρώπινο! Μπράβο!

© Geta(loca)life
Maira Gall