17/8/15

Deco-τρελα με Think Pig

 

Πάντα είχα μια ιδιαίτερη σχέση με την ώρα του φαγητού. Ηταν μια μικρή ιεροτελεστία.Δεν ήθελα (και συνεχίζω να μη θέλω) να με ενοχλούνε την ώρα που τρώω, να χτυπάει το τηλέφωνο ή να θέλουν να πιάσουν μαζί μου ψιλή κουβέντα λες και δεν υπάρχει αύριο.Μια ιδιοτροπία που με έκανε να μελετάω το πιάτο μου χαζεύοντας τις μπουκιές μου για να γλιτώσω σχόλια και κουβέντες.
"Έχασες τίποτα μέσα εκεί και το ψάχνεις;" με κορόιδευαν την ώρα που εγώ μασούλαγα με ευχαρίστηση το μεσημεριανό μου σαν αλλόκοτη παρένθεση στην χαρούμενη ατμόσφαιρα  του τραπεζιού.
Και ωω σκέψου την  χαρά μου όταν επιτέλους ανακάλυψα τα υπέροχα πιάτα (και όχι μόνο) της Αθηνάς και της Μαριλένας  του "Think pig" να με κοιτάνε με τις πιο κεφάτες και πρωτότυπες ατάκες ever.
"Let's be weird together" έγραφε το ένα από τα πιάτα και σκέφτηκα πως επιτέλους είχα βρει μια τέλεια αφορμή να χαζεύω το πιάτο μου καθώς δεν είναι δυνατόν να μη σου τραβήξουν τις προσοχή τα αστεία, κυνικά αλλά και μέσα από τη ζωή βγαλμένα quotes των κοριτσιών.
Και μετά από την εισαγωγή-τώρα που την διαβάζω  σκέφτομαι πως ήμουν από μικρή weird- ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα για το Think pig και για τα δημιουργικά κορίτσια του.

1.Ιδιαίτερες ιδέες, πρωτότυπα αντικείμενα και υλικά καθημερινής χρήσης που τα βλέπουμε αλλιώς. Πως προκύπτει το think pig και ποιο είναι το κεφάτο team που δημιουργεί;


Είμαστε η Αθηνά και η Μαριλένα. Η Αθηνά είναι διακοσμήτρια κι εχει ενα εργαστήριο στην Ηλιούπολη το myplace. Εκεί έφτιαχνε πάντα δικά της πράγματα και η Μαριλένα που είναι φωτογραφος κι εχει το spitishoot πηγε να τη φωτογραφίσει στο εργαστήριο της. Από τότε αποφασίσαμε να φτιάχνουμε πράγματα μαζί και ονομάσουμε τη σειρά think pig. Η σειρά αυτή βασίζεται σε πράγματα για το σπίτι που θέλουμε όχι απλώς να είναι χρήσιμα, αλλά και να φτιάχνουν το κέφι ( τόσο το δικό μας την ώρα που τα φτιάχνουμε όσο και αυτού που θα τα πάρει στο δικό του σπίτι). Και έχουν όλα γραμμένα πάνω τις σκέψεις μας ,από τις πιο παρανοϊκές (που πιστεύουμε ότι τις κάνουν όλοι σε κάποια φάση), μέχρι τις πιο καθημερινές και τις πιο εσωτερικές. Το αποτέλεσμα...Είτε αυτά τα μηνύματα είναι κυνικά, είτε θυμίζουν την ανεμελιά της εφηβείας μας, σκοπός τους πάντως  είναι να μας κάνουν να βάλουμε λίγο χιούμορ στη ζωή που δεν είναι καθόλου εύκολη.
  
  

  


2.Τι μπορούμε να βρούμε και να παραγγείλουμε μέσω της σελίδας σας;


Μπορείτε να βρείτε κούπες, πιάτα, σουπλά, φωτιστικά, όλα φτιαγμένα στο χέρι.
Επίσης ολ' αυτά υπάρχουν και σε σειρά με θέμα το γάμο, οποτε βρίσκετε πρωτότυπα δώρα γάμου και γλιτώνετε το ψάξιμο.

3.Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή που όμως επηρεάζει γενικότερα τη στάση και την οπτική των ανθρώπων; Πιστεύετε πως μικρά, χαριτωμένα αντικείμενα μπορούν να μας αλλάξουν τη διάθεση και να μας δώσουν θετικά μηνύματα;


Πιστεύουμε ότι το χιούμορ είναι το μόνο όπλο για ν' αντέξουμε την πραγματικότητα, οπότε όσο πιο δύσκολη είναι η εποχή, τόσο πιο πολύ το έχουμε ανάγκη.

  

    

4.Κούπες και πιάτα με αστείες, ειρωνικές, κλασσικές ατάκες που όλο και κάπου τις έχουμε ακούσει γύρω μας…Πείτε μας ποιο κομμάτι και με ποια ατάκα θα διάλεγε η καθεμία από εσάς για να έχει στο σπίτι της με βάση τον χαρακτήρα της. 

Μ: Εγώ θα ήμουν μια κούπα με διπολική διαταραχή, γιατί πολύ συχνά είμαι δυο άνθρωποι ταυτόχρονα, έχω πολύ έντονα συναισθήματα ευαισθησίας και την ίδια ακριβώς στιγμή για να τα αντέξω τ'ακυρώνω με τον πιο κυνικό τρόπο.

Α: Εγώ μάλλον θα ήμουν το κάδρο “ΚΑΘΊΣΤΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΈΡΘΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ” πρώτον για να λύσω τα ψυχολογικά θέματα κυκλοθυμίας της Μαριλένας από πάνω και δεύτερον γιατί έχω την μεγάλη τύχη σε αυτή τη ζωή να περιβάλλομαι από έναν σοβαρό αριθμό ανθρώπων που χρειάζονται γιατρό (κι εγώ μαζί με αυτούς)!
  

  

5.Παίρνετε πιάτα, κούπες και άλλα χρηστικά αντικείμενα και τους δίνετε μια νότα πιο χαρούμενη και «τρελούτσικη».Πιστεύετε πως πρέπει να αλλάζουμε μερικές φορές αυτά που είναι παραδοσιακά και δεδομένα για να εξελιχτούμε σαν άτομα αλλά και σαν επιχειρηματίες;


Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο σ' έναν τρόπο σκέψης ή σε μια μόδα, αλλά να αφήνουμε ελεύθερο τον εαυτό μας να κάνει ο,τι τον ευχαριστεί.
Παρόλ' αυτά δε θεωρούμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια πρωτοτυπίας. Γύρω μας τα πιο πολλά πράγματα φαίνονται βαρετά και κοινότυπα. Όλα έχουν γίνει και όλα κάπου τα έχεις ξαναδεί. Το μυστικό λοιπόν δεν είναι να πεις “τώρα θα κάνω κάτι πρωτότυπο” γιατί σίγουρα δε θα είναι. Είναι σαν να λες “τώρα θα πω κάτι αστείο”. Αν το βάλεις στόχο να είναι αστείο, το αστείο χάλασε. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις κάτι με απλότητα και ειλικρίνεια όσο πιο κοντά στη δική σου αισθητική και στον τρόπο σκέψης σου και σίγουρα θα βρεις κάποιους που θα τους ταιριάζει. Εμείς δε θεωρούμε ότι κάνουμε κάτι τρομερό. Κι επειδή βαριόμαστε κι εύκολα, αύριο μπορεί να βαρεθούμε και τα σχέδια μας και να κάνουμε άλλα.
Μόνο μ' αυτή τη νοοτροπία πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχει εξέλιξη. Να μπορείς ν' ακυρώνεις ανά πάσα στιγμή τον εαυτό σου για έναν καλύτερο.


  

6.Που μπορούμε να σας βρούμε και να παραγγείλουμε τα κομμάτια του think pig. 

Μπορείτε να μας βρείτε στο εργαστήριο μας στην Ηλιούπολη και αν κάποιος μένει εκτός Αθηνών ή δε μπορεί να έρθει μέχρι εκεί, στέλνουμε οτιδήποτε θελήσει να παραγγείλει με courier. Οι παραγγελίες γίνονται στη σελίδα μας στο facebook.
 και μπορείτε επίσης να βρείτε τα κομμάτια μας στο καινούργιο site μας εδώ


1 σχόλιο

ARToποιείν είπε...

Πρωτότυπα σχέδια! Πολύ καλή προσπάθεια!!

© Geta(loca)life
Maira Gall