26/11/15

Banoffee by Marislurp






















Λέγεται ότι η ζαχαροπλαστική λειτουργεί σαν αγχολυτικό. Ότι έχει τη μαγική ιδιότητα να διώχνει τις κακιές, μαύρες σκέψεις, να σε κάνει να ηρεμείς και να ξεχνάς για λίγο την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ κακή (ή ίσως όχι ιδιαίτερα όμορφη) για να ξεχαστείς απλά φτιάχνοντας ένα γλυκό αλλά ας το προσπαθήσεις και ποιος ξέρει, ίσως και να πετύχει.

Το γλυκό που θα προσπαθήσει να σου φτιάξει τη διάθεση είναι ένα banoffee, λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο. Προσπαθώντας να ξεφύγω από την πολύ γλυκιά – σχεδόν λιγωτική – γεύση του κανονικού banoffee, αντί για την παραδοσιακή καραμέλα δοκίμασα να φτιάξω μια ελαφριά μους μπανάνας και καραμέλας. Δοκίμασέ το και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα σου αρέσει!
 Μερίδες:8-10, Χρόνος Προετοιμασίας:30′, Χρόνος παγώματος: 40′
Υλικά
α. η βάση
250 γρμ μπισκότα (προτίμησε γεμιστά σοκολάτας)
150 γρμ βούτυρο λιωμένο
β. η κρέμα
1,5 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρμ μαύρη ζάχαρη
120 γρμ βούτυρο
2 πολύ ώριμες μπανάνες
2 απλά ώριμες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

α. η βάση

1. Λιώνεις στο μπλέντερ τα μπισκότα
2. Ανακατεύεις με το λιωμένο βούτυρο και στρώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκ.
3. Βάζεις το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά

β.η κρέμα

1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζεις να λιώσει το βούτυρο με τη ζάχαρη
2. Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό καραμελέ χρώμα (θέλεις το μίγμα να σφίξει λίγο αλλά όχι πάρα πολύ γιατί θα σφίξει παραπάνω όταν κρυώσει)
3. Ρίχνεις το 1/3 από το μείγμα της καραμέλας στην βάση και αφήνεις το υπόλοιπο να κρυώσει λίγο
4. Πολτοποιείς τις δύο πολύ ώριμες μπανάνες και τις ανακατεύεις με την υπόλοιπη καραμέλα.
5. Ενσωματώνεις με απαλές κινήσεις τη κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού στο μείγμα
6. Απλώνεις το μείγμα στη βάση, καλύπτεις με τις μπανάνες και τη σαντιγύ και γαρνίρεις με το ξύσμα σοκολάτας
7. Αφήνεις να κρυώσει για 4 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο
   Καλή μας όρεξη!!
Βρες τις συνταγές της Marislurp στο προσωπικό της blog εδώ και στη σελίδα της στο Facebook
Kαι επειδή η Μαριλένα μας είναι υποψήφια στις κατηγορίες BEST COOKING BLOG και BEST SWEET TREATS στα πρώτα ελληνικά βραβεία Food Blog Awards που διοργανώνει τοBHMAgourmet.
Μπορείς να την ψηφίζεις εδώ:
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards15/candidates/BestSweettreats/article/?aid=717759
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards15/candidates/Bestcookingblog/article/?aid=716888

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall