9/12/15

Carrot Cake by Marislurp

 Μερίδες: 8-10, Χρόνος Προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος:  40’

 Υλικά

 α. το κέικ
2 κούπες αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
¾ κ.γ. αλάτι
3 κούπες τριμμένο καρότο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κούπα καρύδα τριμμένη
½ κούπα σταφίδες και ½ κούπα κράνμπερις (τις σταφίδες και τα κράνμπερις τα έχεις μουλιάσει σε ρούμι για 1-2 ώρες)
2 κούπες ζάχαρη
200 γρμ Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά
β. η κρέμα τυριού
300 γρμ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150-200 γρμ ζάχαρη άχνη
100 γρμ γιαούρτι
καρύδια για την διακόσμηση

   Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180C
  2. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις 3 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ.
  3. Ανακατεύεις το αλεύρι, την κανέλα, το baking powder τη μαγειρική σόδα και το αλάτι
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις τα καρότα, τα καρύδια, την καρύδια, τις σταφίδες και τα κράνμπερις (τα έχεις στραγγίξει από το ρούμι)
  5. Χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν
  6. Προσθέτεις τα αυγά, ένα-ένα (περιμένεις να ενσωματωθεί το κάθε αυγό στο μείγμα πριν ρίξεις το επόμενο)
  7. Χαμηλώνεις την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτεις το μείγμα του αλευριού
  8. Με μια σπάτουλα ανακατεύεις απαλά μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα
  9. Μοιράζεις το μείγμα στα τρία ταψάκια και ψήνεις για 30-40 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει καθαρή όταν μπαίνει στο κέντρο του κέικ
  10. Αφήνεις τα κέικ να κρυώσουν καλά
  11. Βάζεις το πρώτο κέικ σε μια πιατέλα, καλύπτεις με το 1/3 της κρέμας τυριού και συνεχίζεις με το επόμενο κέικ κ.ο.κ.
  12. Γαρνίρεις με τα καρύδια
β. η κρέμα τυριού
  1. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύεις το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να έχεις ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα
  2. Προσθέτεις το γιαούρτι και σιγά σιγά τη ζάχαρη (δοκιμάζεις και αν το θέλεις πιο γλυκό προσθέτεις λίγη ακόμα ζάχαρη
       
ΥΓ 1: Η συνταγή αυτή εμπνεύστηκε, μαγειρεύτηκε και φαγώθηκε στα πλαίσια της υποψηφιότητας του blog, στα Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET, με χορηγό το Flora με βούτυρο.
ΥΓ2: Λοιπόν έμεινε μόλις μια βδομάδα για να ψηφίσεις το Marislurp στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒΗΜΑ Gourmet στις κατηγορίες BEST COOKING BLOGκαι BEST SWEET TREATS, ε δεν νομίζεις ότι πρέπει επιτέλους να το κάνεις; Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κάνεις κλικ εδώ και εδώ, πηγαίνεις στο κάτω μέρος της σελίδας και πατάς Like forVote!


   **Σημείωση: Η πρωτότυπη συνταγή βρίσκεται εδώ
   

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall