3/2/16

Bagel με μαριναρισμένο κρεμμυδάκι, τηγανητό αυγό και χοιρομέρι by Marislurp


Bagel ολικής άλεσης με ζακυνθινό χοιρομέρι και μαριναρισμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Αν δεν βρεις bagel μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάποιο ψωμάκι ή με απλό ψωμί για τοστ (bagels πάντως βρίσκεις στο Leo’s στην οδό Αθηνάς, απέναντι από το Δημαρχείο).Αντί για ζακυνθινό χοιρομέρι που αποκλείεται να βρεις στην Αθήνα (εκτός αν έχεις κάποια καλή ζακυνθινή θεία – σαν εμένα δηλαδή) μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλό ζαμπόν ή ακόμα καλύτερα jamon serrano.

  Υλικά
1 bagel (ή ένα στρογγυλό ψωμάκι ή έστω 2 φέτες ψωμί)
1 αυγό
βούτυρο
5-6 φέτες χοιρομέρι (ή χαμόν ή προσούτο ή μπέικον)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φύλλο μαρούλι
1 κ.σ. λευκό ξύδι
½ κ.σ. ζάχαρη
¼ κ.σ. αλάτι
μαγιονέζα (προαιρετικά)
   
 Εκτέλεση
1. Καταρχήν μαρινάρεις το κρεμμύδι. Ανακατεύεις σε ένα μπoλάκι το ξύδι , τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτεις το κρεμμυδάκι και αφήνεις να μαριναριστεί για περίπου μισή ώρα
2. Εν τω μεταξύ κόβεις το bagel στα δύο, βουτυρώνεις κάθε πλευρά του και το βάζεις σε μια τοστιέρα να ζεσταθεί (ή στο φούρνο ή και στο τηγάνι)
3. Λιώνεις λίγο βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τηγανίζεις το αυγό (τον κρόκο τον θέλουμε μελάτο)
4. Απλώνεις τη μαγιονέζα στο bagel, το μαρούλι, το χοιρομέρι, το αυγό και το μαριναρισμένο κρεμμυδάκι, καλύπτεις με το άλλο μισό bagel και σερβίρεις.Kαλή μας όρεξη!
 Βρες όλες τις συνταγές της Μαριλένας στο προσωπικό, πεντανόστιμο blog της

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall