15/4/16

Cheer up σοκολατένιο σουφλέ με ουίσκι by Marislurp


  Ο “φυσιολογικός” κόσμος όταν δεν είναι στα πολύ καλά του συνήθως πίνει και τρώει. Αλκοόλ και σοκολάτα δηλαδή. Ε λοιπόν το σημερινό γλυκό συνδυάζει αυτά τα δύο. Σουφλέ σοκολάτας με ουίσκι για τις μέρες που θες στοργή, αγάπη και αγκαλίτσα. Ιδανικά το απολαμβάνεις με ένα – ή και περισσότερα ακόμα καλύτερα- ποτήρι ουίσκι και σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει να σου φαίνεται λίγο καλύτερος
.
Το σουφλέ αυτό αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, είναι λίγο μπελαλίδικο μια και απαιτεί αρκετά σκεύη και παρασκευές. Σου υπόσχομαι όμως ότι το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που θα αποζημιώσει.
  Μερίδες:4, Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ και περίπου 2  ώρες για να παγώσει η γκανάζ, Χρόνος ψησίματος: 15’
 Υλικά
 150 ml κρέμα γάλακτος
40 ml ουίσκι (ή ρούμι)
400 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητας 55% σε κακάο) ψιλοκομμένη
80 γρμ βούτυρο
2 κρόκοι
2 ασπράδια
50 γρμ αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
80 γρμ ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
 Εκτέλεση 
  1. Πρώτα φτιάχνεις τη γκανάζ
  2. Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι τα 100 ml από την κρέμα γάλα μαζί με το ουίσκι μέχρι το σημείο βρασμού της
  3. Βάζεις τα 200 γρμ από τη σοκολάτα σε ένα μπολάκι και περιχύνεις με την ζεστή κρέμα
  4. Αφήνεις να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει
  5. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει
  6. Αφού κρυώσει η γκανάζ, πλάθεις με το μισό μείγμα 4 μπαλάκια (το υπόλοιπο το αφήνεις εκτός ψυγείου – θα το χρησιμοποιήσεις σαν σως σοκολάτας αργότερα)
  7. Σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνεις ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολάκι σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει, προσοχή όμως το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ)λιώνεις την υπόλοιπη σοκολάτα με το βούτυρο
  8. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύεις τους κρόκους, το αλεύρι, το κακάο, τη μισή ζάχαρη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν
  9. Προσθέτεις το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύεις πάλι
  10. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο
  11. Χτυπάς στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να έχεις μια σφιχτή μαρέγκα
  12. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνεις κουταλιά –κουταλιά τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας
  13. Βουτυρώνεις 4 μικρά σκεύη για σουφλέ (χωρητικότητας 300 ml)
  14. Μοιράζεις το μισό μείγμα στα 4 φορμάκια
  15. Βάζεις από μια μπαλίτσα γκανάζ σε κάθε φορμάκι και καλύπτεις με το υπόλοιπο μίγμα
  16. Ψήνεις μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 15 λεπτά)
  17. Όσο ψήνονται φτιάχνεις τη σος
  18. Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι την υπόλοιπη γκανάζ, ρίχνεις τα υπόλοιπα 50 ml της κρέμας γάλακτος και ζεσταίνεις μέχρι να έχεις μια ρευστή σος
  19. Μόλις τα σουφλέ ψηθούν και φουσκώσουν τα βγάζεις από τον φούρνο, περιχύνεις με τη σος και σερβίρεις αμέσως!
Καλή απόλαυση! 
ΥΓ: Η πρωτότυπη συνταγή βρίσκεται εδώ
  **Μη ξεχνάς πως βρίσκεις όλες τις συνταγές της Μαριλένας στο πεντανόστιμο blog της

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall