31/5/16

Τα βότανα της Apeiranthos  Τα καλοκαίρια όταν ήμουν μικρή πηγαίναμε στο χωριό της μητέρας μου.Όταν είσαι παιδί της πόλης μετράς αλλιώς τη φύση.Οι μυρωδιές έχουν άλλα χρώματα, τα φυτά αποκτούν μεγαλύτερη ομορφιά και σημασία με τις αμυγδαλιές να στολίζουν το δρόμο,τα τριαντάφυλλα να καλημερίζουν τον ήλιο και τη λεβάντα να κάνει τα ρούχα να μοσχοβολάνε κλεισμένη σε πολύτιμα σακουλάκια.

  
H Ελληνική φύση έχει την ικανότητα να ζωγραφίζει τους καρπούς της με τα πιο όμορφα χρώματα και ταυτόχρονα να τους ντύνει με άπειρες δυνατότητες.Τα ελληνικά φυτά μπορούν να γιατρέψουν,να καλμάρουν,να ομορφύνουν αλλά και να σου θυμίσουν πως μερικές φορές η απλότητα μπορεί να δημιουργήσει το καλύτερο στολίδι.
H Στέλλα είναι συμπατριώτισσα μας,τη συναντούμε στη Θεσσαλονίκη και τα φυτικά καλλυντικά της με το όνομα "Apeiranthos" ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και τον σεβασμό στις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.
1.Τα φυτικά καλλυντικά είναι ένας ιδιαίτερος τομέας που χρειάζεται τις σωστές γνώσεις και τη σχετική προσοχή.Πώς προέκυψε η ενασχόληση σου με τον συγκεκριμένο κλάδο;
Γενικώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, σε ό,τι κάνουμε. Πόσο μάλλον σε ό,τι έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο και τα ζώα. Η ενασχόληση με τα καλλυντικά ήρθε πολύ φυσικά, καθώς υπάρχει ένα οικογενειακό background που παραδοσιακά ασχολήθηκε με εναλλακτικούς τρόπους καλυτέρευσης της ζωής, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Δεν έχουμε μείνει φυσικά εκεί. Έχω παρακολουθήσει κατά καιρούς σεμινάρια και έχουμε στην ομάδα μας χημικό εξειδικευμένο στην παραγωγή των καλλυντικών.

2.Γιατί επέλεξες τη λέξη Apeiranthos σαν brandname και τι σημαίνει για σένα;
Η Απείρανθος είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Νάξου. Τα νησιά μας είναι ο θησαυρός μας!
3.Ποια θεωρείς πως είναι η πιο μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία χειροποίητων καλλυντικών;
Όπως σε καθετί, το δύσκολο είναι να το πάρεις απόφαση. Αν ξεκινήσεις και έχεις υπομονή και επιμονή όλα έρχονται. Η σκληρή δουλειά και ο στόχος φυσικά εννοούνται!

 4. Ποιο ήταν το πρώτο καλλυντικό που πούλησες;
Το πρώτο καλλυντικό που βγήκε είναι η κρέμα με λεβάντα. Είναι μια κρέμα με βασικά συστατικά το αμυγδαλέλαιο, το μελισσοκέρι και τη λεβάντα, κατάλληλη για χέρια, αγκώνες, χείλη, φτέρνες ακόμη και για το πρόσωπο, πολλαπλών χρήσεων δηλαδή. Θεωρείται πια best seller!


5.Η Ελληνική φύση μπορεί να προσφέρει πολλά όσο αφορά τα βότανα και τα φυτά της και αυτό είναι σίγουρα μια σπουδαία βάση.Πως επιλέγεις τα υλικά σου ανάλογα με το προϊόν που θα φτιάξεις
Αρχικά βλέπουμε τις ανάγκες και πού στοχεύει το κάθε προϊόν. Για παράδειγμα, θέλουμε ένα προϊόν ενυδάτωσης που θα είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες, για μωρά αλλά θα θεραπεύει και τυχόν δερματοπάθειες. Τα βότανα που έχουν αυτή τη δράση είναι η καλέντουλα, το χαμομήλι και το βαλσαμέλαιο. Έχουμε έτσι τα τρία βότανα της ελληνικής γης που αποτελούν και τη βάση της κρέμας.
 

6.Ποιό θεωρείς το πιο "ευεργετικό" βότανο/φυτό της Ελληνικής φύσης
Κατά τη γνώμη μου, το πιο ευεργετικό βότανο είναι η τσουκνίδα. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και επομένως ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
  

7.Που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα Apeiranthos;
Μπορείτε να μας βρείτε στα καταστήματα Petite Boutique και Σπείρα στο Ναύπλιο, στο κατάστημα Αλχημείες στη Θεσσαλονίκη και στο ηλεκτρονικό μας μαγαζί ενώ μπορείτε να μαθαίνετε και όλα τα νέα μας στη σελίδα μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall