12/5/16

Κεκάκια με φράουλες και γιαούρτι by Marislurp


 Εβδομάδα πρωινού και σήμερα το πρωϊνό σου θα περιέχει φρούτα, γιαούρτι και ελαιόλαδο. Υγιεινό δεν ακούγεται; Είναι και νόστιμο, έρχεται σε μορφή muffin και είναι έτοιμα σε περίπου 30 λεπτά. Μικρά κεκάκια με φράουλες και γιαούρτι που έχουν λίγη ζάχαρη και είναι τέλεια για ένα εύκολο και γρήγορο πρωινό. Ιδανικά για να τα πάρεις μαζί σου στην δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο (τα κεκάκια αυτά σε καμιά περίπτωση δεν τα λες πολύ γλυκά οπότε αν σου αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις απλά προσπέρασε αυτή τη συνταγή)

Μερίδες: 6-10 Xρόνος Προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 15-20’

Υλικά

 175 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρμ ζάχαρη λευκή
30 γρμ ζάχαρη μαύρη
2 μέτρια αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρμ γιαούρτι
100 γρμ φράουλες κομμένες σε κομμάτια


   Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200ο
  2. Σε ένα μπολ ρίχνεις τη ζάχαρη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύεις με μια κουτάλα
  3. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις απλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  4. Ρίχνεις τις φράουλες και ανακατεύεις πάλι
  5. Βάζεις χάρτινες θηκούλες σε μια φόρμα για κεκάκια και προσθέτεις το μείγμα (επειδή τα κεκάκια φουσκώνουν, μην γεμίσεις  τις φόρμες μέχρι πάνω)
  6. Ψήνεις για 15-20 λεπτά μέχρι δηλαδή τα κεκάκια να φουσκώσουν  και να χρυσίσουν
  7. Αν θες πριν σερβίρεις πασπαλίζεις με λίγη άχνη ζάχαρη

*Μη ξεχνάς πως βρίσκεις όλες τις συνταγές της Μαριλένας στο προσωπικό,πεντανόστιμο blog της

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall