14/9/16

Να (σε) αγαπας

Όλοι λέμε ότι αγαπάμε τον εαυτό μας. Και καθημερινά πασχίζουμε για το καλύτερο ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε.
Stop.
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να έχεις παραφορτώσει τον εαυτό σου με βάρη που δε μπορεί να σηκώσει; Είναι πολύ συχνή αυτή η παγίδα, με την κοινωνία να έχει οριοθετήσει πολύ σκληρά μέσα σε ποια πλαίσια οφείλεις να είσαι ευτυχισμένη / επιτυχημένη / όμορφη.
Έτσι, μπορεί να ανεβοκατεβάζεις φακέλους στο υποθηκοφυλάκιο δηλώνοντας με μια δόση εστετισμού "δικηγόρος", όταν σε ρωτάνε για το επάγγελμά σου.. Μπορεί να ποστάρεις φωτογραφίες ρετουσαρισμένες και φιλτραρισμένες με άπειρα χάσταγκ για να πείσεις και τους 977 διαδικτυακούς σου φίλους πόσο υπέροχα περνάς.. και σίγουρα σπαταλάς άπειρες ώρες αυτομαστιγώματος για το επιπλέον ντόνατ που έφαγες ή βλαστημάς τα καταραμένα γονίδια που δε σου χάρισαν τα καστανόξανθα, ίσια μαλλιά της Ζιζέλ. 
Και είσαι απόλυτα δικαιολογημένη, γιατί έτσι σου έχουν μάθει να λειτουργείς. Κι ας αγχώνεσαι, ας έχεις πονοκεφάλους, ας γουργουρίζει το στομάχι σου από την πείνα, ας ανάβεις το ένα τσιγάρο μετά το άλλο από τα νεύρα και τη στεναχώρια.
Λοιπόν, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι πάνω απ' όλα οφείλεις να αγαπάς τον εαυτό σου;
Μπορεί να είσαι πωλήτρια σε ένα μικρό συνοικιακό μαγαζάκι με βιολογικά καλλυντικά. Μπορεί ο φίλος σου να είναι απλώς μηχανικός αυτοκινήτων. Μπορεί να ανεβάζεις μια φωτογραφία κάθε δυο μήνες και να μην ρετουσάρεις καθόλου τις μικρές ρυτίδες γέλιου. Μπορεί να απολαμβάνεις ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα και να έχεις αγαπήσει τις αμέτρητες ελιές στο δέρμα σου. 
Και (παρόλα) χάρη σ' αυτά, να είσαι ευτυχισμένη!!
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ευτυχία μας δεν εξαρτάται από τη γνώμη της γειτονιάς ούτε από τα Likes του Facebook. Η ευτυχία μας εξαρτάται από την εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας και από το πόσο πετύχαμε τους στόχους που εμείς θέσαμε.
Και μερικές φορές είναι σοφό να αποτραβιόμαστε από την τρέλα της καθημερινότητας για να μας κανακέψουμε λίγο. Με ένα βιβλίο Άρλεκιν, με μια τεράστια κούπα ζεστή σοκολάτα, με ένα περιποιημένο μανικιούρ, με ένα μακρύ αφρόλουτρο. Δεν είναι κακό να αποζητάς την ηρεμία και την ανασύνταξη, για να σκεφτείς πώς θέλεις να σχεδιάσεις τα επόμενα βήματά σου, αδιαφορώντας για τα στεγανά..
Άλλωστε, πώς αλλιώς θα κατακτήσεις τον κόσμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall