24/10/16

Ρολάκια κανέλλας by Marislurp



Έξω έχει αρχίσει να ψιλοβρέχει, το ξυπνητήρι έχει ήδη χτυπήσει και ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις κίνητρο για να σηκωθείς από το κρεβάτι; Εύκολο! Αυτά τα cinnamon rolls θα σε σηκώσουν από το κρεββάτι πολύ ευκολότερα από ότι νομίζεις. Cinnamon rolls ή αλλιώς λαχταριστά ρολάκια αφράτης ζύμης που μοσχομυρίζουν κανέλλα και φρέσκο βούτυρο και ένα λαχταριστό γλάσο με τυρί κρέμα να πέφτει πάνω τους. Μπορείς να τα φτιάξεις από το προηγούμενο βράδυ και να τα ψήσεις το πρωί για να τα απολαύσεις όπως τους αρμόζει! Δηλαδή καυτά!

Υλικά
α. η ζύμη
1 φακελάκι μαγιά
250 ml χλιαρό γάλα
100 γρμ ζάχαρη
75 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
λίγο αλάτι
2 αυγά
500 γρμ αλεύρι σκληρό
β. η γέμιση
200 γρμ μαύρη ζάχαρη
3 κ.σ. κανέλλα
75 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
γ. το γλάσο κρέμας τυριού
120 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
100 γρμ τυρί κρέμα
εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια
1-2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση
1.Διαλύεις τη μαγιάς στο χλιαρό γάλα (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΛΙΑΡΟ, ούτε καυτό, ούτε κρύο) και αφήνεις το μίγμα στην άκρη για λίγα λεπτά
2.Στο μπολ του μίξερ ανακατεύεις (ιδανικά με το εξάρτημα γάντζος) τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι
3.Προσθέτεις το μίγμα της μαγιάς και χτυπάς μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (Θέλει αρκετό χτύπημα, μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα και να τυλιχθεί γύρω από τον γάντζο. Επίσης ενδέχεται να χρειαστεί λίγο επιπλέον αλεύρι αν δεις ότι η ζύμη κολλάει πολύ)
4.Βάζεις τη ζύμη σε ένα μπολ στο οποίο έχεις αλείψει λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζεις με μεμβράνη και βάζεις το μπολ κάπου ζεστά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (ακόμα καλύτερα καλύπτεις το μπολ με μια πετσετούλα)
5.Όσο η ζύμη φουσκώνει, εσύ φτιάχνεις τη γέμιση ανακατεύοντας απλά τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο και την κανέλα
  
 6.Αφού η ζύμη φουσκώσει την απλώνεις σε μια επιφάνεια που έχεις αλευρώσει και την ανοίγεις (μπορείς και με το χέρι) έτσι ώστε να φτιάξεις ένα παραλληλόγραμμο διαστάσεων περίπου 40×30 εκ.
7.Απλώνεις πάνω στη ζύμη τη γέμιση και τυλίγεις σε ρολό
 
   8.Κόβεις το ρολό σε χοντρές φέτες πάχους περίπου 4 εκ. και τις τοποθετείς σε ένα ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους (θα διπλασιαστούν πάλι σε όγκο) σε ένα βουτυρωμένο ταψί
9.Αφήνεις τα ρολάκια και πάλι να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (πάλι σε ζεστό χώρο) και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 -35 λεπτά
  
10.Όσο τα ρολάκια ψήνονται, εσύ φτιάχνεις το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ  τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και το τυρί κρέμα. Αν το μίγμα είναι πολύ παχύρευστο αραιώνεις με το γάλα
11.Βγάζεις τα ρολάκια από τον φούρνο και όπως είναι ζεστά τα καλύπτεις με το γλάσο
12.Ιδανικά τρώγονται ζεστά, κατευθείαν από τον φούρνο. Αν σου περισσέψουν τα ζεσταίνεις στον φούρνο μικροκυμάτων.
 
**Bρες όλες τις πεντανόστιμες συνταγές της Μαριλένας στο προσωπικό της blog και εμπνεύσου.




Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall