20/11/16

Κεκάκια Lamington by Marislurp

  

  Συνήθως τα κέικ που φτιάχνω κρύβουν και μια ιστορία. Έναν απρόσμενο έρωτα, ένα αποχωρισμό, μια παλιά αγάπη. Tο σημερινό κέικ κρύβει και αυτό μια ιστορία αλλά σαφώς λιγότερο ενδιαφέρουσα από αυτή για κάποιον παλιό και αγιάτρευτο έρωτα ή κάποιες παλιοεκλογές.
Έτσι λοιπόν το κέικ αυτό γεννήθηκε όταν η υπηρέτρια του τσιφούτη Λόρδου Λάμινγκτον, κυβερνήτη της Queensland, έριξε καταλάθος το κέικ που είχε φτιάξει στη λιωμένη σοκολάτα. Τσιγκούνης όπως ήταν ο Λόρδος, δεν την άφησε να το πετάξει και της πρότεινε να το καλύψει με καρύδα. Το αποτέλεσμα μάλλον του άρεσε, το κέικ πήρε το όνομά του (και όχι της υπηρέτριας βεβαίως γιατί πάντα τέτοιοι ήμασταν) και ιδού τα Λάμινγκτονς, δηλαδή κυβάκια κέικ, καλυμμένα με σοκολάτα και πασπαλισμένα με καρύδα.
   
Μερίδες:16 κομματάκιαΧρόνος Προετοιμασίας:25’ Χρόνος ψησίματος:15
 Υλικά
4 αυγά
125 γρμ ζάχαρη
125 γρμ αλεύρι κοσκινισμένο
15 γρμ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
200 γρμ καρύδα τριμμένη
300 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρμ κρέμα γάλακτος
  
 
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190ο και βουτυρώνεις ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ.
2.Βάζεις σε μια μικρή κατσαρόλα λίγο νερό και την βάζεις στο μάτι σε χαμηλή φωτιά
3.Σε ένα μεταλλικό μπολ προσθέτεις τα 4 αυγά και τα 125 γρμ ζάχαρη
4.Στερεώνεις το μπολ του μίξερ πάνω από την κατσαρόλα και με ένα σύρμα ανακατεύεις το μίγμα μέχρι να ζεσταθεί (θέλεις να γίνει χλιαρό, αν έχεις θερμόμετρο να φτάσει στους 40ο)
5.Βγάζεις το μπολ από την κατσαρόλα και χτυπάς το μίγμα στο μίξερ για 10 λεπτά μέχρι δηλαδή να ασπρίσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο
6.Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις ανακατεύοντας με μία μαρίζ λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
7.Προθέτεις το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύεις και ρίχνεις το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα
8.Ψήνεις για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει καθαρή όταν την βάζεις στο κέντρο του κέικ
9.Βγάζεις το κέικ από τον φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει
10.Όσο το κέικ κρυώνει φτιάχνεις τη γκανάζ
11.Σε μπαιν μαρί (ένα μεταλλικό μπολ που τοποθετείς πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει – χωρίς όμως το μπολ να ακουμπά το νερό) βάζεις την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχεις ένα ομοιογενές μίγμα (αφήνεις το μπολ πάνω από το ζεστό νερό για να είναι ρευστή η σοκολάτα)
12.Αφού το κέικ έχει κρυώσει το κόβεις σε 16 κύβους των 5 εκ. ο καθένας
13.Απλώνεις την καρύδα σε μια λαδόκολλα
14.Με δυο πιρουνάκια ή δυο ξυλάκια για σουβλάκια βουτάς κάθε κύβο στη σοκολάτα και μετά στην καρύδα έτσι ώστε να καλυφθεί κάθε πλευρά με αυτήν
15.Αφήνεις για μια ώρα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα ή τα διατηρείς σε ένα ερμητικά κλεισμένο μπολ για 3 μέρες
  
Bρες όλες τις πεντανόστιμες συνταγές της Μαριλένας στο προσωπικό της blog

Δεν υπάρχουν σχόλια

© Geta(loca)life
Maira Gall