Θέλω το κινητό σου -Sophie Kinsella / review

Εκδόσεις Ψυχογιός


 H Sophie Kinsella  είναι η μικρή μου αδυναμία.Βιβλία ανάλαφρα, ξεκαρδιστικά και κεφάτα.Με ηρωίδες συνήθως λίγο ανώριμες, γκαφατζούδες  με καλή καρδιά όμως και ακόμη καλύτερες προθέσεις.

Η διαφορά των βιβλίων της Kinsella από άλλα βιβλία του ίδιου είδους είναι πως τα βιβλία της είναι πραγματικά ποιοτικά γι΄αυτό που υπόσχονται.Είναι αστεία,αληθινά διασκεδαστικά και τίμια ως προς αυτό που περιμένεις από αυτά.

Υπόθεση
 Πρωταγωνίστρια του συγκεκριμένου βιβλίου είναι η Πόπι η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον άντρα των ονείρων της, τον Μάνγκους ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα με την οικογένεια του και τους αντιδραστικούς γονείς του.
Όλα ξεκινούν όταν σε μια εκδήλωση η Πόπι χάνει το δαχτυλίδι των αρραβώνων της που είναι πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο της οικογένειας του Μάνγκους.Το ίδιο βράδυ της κλέβουν το κινητό της ενώ προσπαθεί να εντοπίσει το δαχτυλίδι της στο ξενοδοχείο της εκδήλωσης.Εκεί σε ένα δοχείο απορριμμάτων βρίσκει ένα  κινητό.Το κρατάει και δίνει τον αριθμό στο προσωπικό για να την ειδοποιήσουν αν βρεθεί το δαχτυλίδι.
Ό Σαμ Ροξτον ο "ιδιοκτήτης" του κινητού το ψάχνει και θέλει πίσω το κινητό του.Γίνεται έξαλλος με τη Πόπι η οποία διαβάζει τα email και τα μηνύματα του και παρεμβαίνει συχνά πυκνά.
Σταδιακά όμως με sms και email ο ένας συνηθίζει τον άλλο, μαθαίνουν περισσότερα για τη ζωή τους.Οι καταστάσεις που ακολουθούν είναι πραγματικά κωμικοτραγικές ειδικά επειδή η Πόπι προσπαθεί να καλύψει την απώλεια του δαχτυλιδιού από την οικογένεια του γαμπρού.Στο τέλος θα έρθουν πολλές αποκαλύψεις μέχρι να φτάσουμε στα σκαλιά της εκκλησίας που θα έρθουν τα πάνω κάτω.


Θετικά

1.Είναι απολαυστικό και πραγματικά διασκεδαστικό
2.Διαβάζεται πολύ γρήγορα και ευχάριστα
3.Μοιάζει σαν να "βλέπεις" μια κωμωδία παρεξηγήσεων.
4.Οι ήρωες είναι φρέσκοι και ζωντανοί σαν να είναι φίλοι σου.
5.Είναι τόσο ρομαντικό όσο πρέπει χωρίς σαχλές υπερβολές 

Αρνητικά (εγώ το βρήκα τέλειο αλλά επειδή δεν έχουμε όλοι ίδια γούστα)

1.Δεν το συνιστώ αν δε σου αρέσουν τα ανάλαφρα πιο κοριτσίστικα βιβλία με happy end.

*Το έχεις διαβάσει;Αν ναι περιμένω τη γνώμη σου στα σχόλια

xxx


Σχόλια