10 πράγματα που μόνο ένας Gryffindor καταλαβαίνει

   

Αν είσαι και εσύ από τους τυχερούς που έλαβες το γράμμα σου για το Hogwarts τότε σίγουρα θα πέρασες και από την κρίση του 'Καπέλου Επιλογής".Αν μάλιστα αποφάσισε πως ανήκεις στο Gryffindor τότε θα έχεις τη τιμή να ανήκεις στον ίδιο κοιτώνα με τον Harry Potter και τη παρέα.
Ο Gryffindor σαν κοιτώνας τραβάει τη προσοχή και όλα τα αγαπημένα μας παιδιά που πέρασαν από εκεί χαρακτηρίζονταν για το θάρρος και τη μεγάλη καρδιά τους.


Πηγή

Δεν είναι τυχαίο πως το ζώο-σύμβολο του κοιτώνα είναι το Λιοντάρι,όμως πέρα από τα κότσια και τη γενναιότητα τι είναι αυτό που ενώνει όλα τα παιδιά του Gryffindor;

1.Αναζητάς πάντα την περιπέτεια 
  
Πηγή
Πάντα ψάχνεις για τη μεγαλύτερη περιπέτεια.Αγαπάς τα ταξίδια και λατρεύεις τους χάρτες και κάθε κείμενο που σε ταξιδεύει σε μακρινούς προορισμούς.Μερικές φορές βαριέσαι την πραγματικότητα και προτιμάς να φαντάζεσαι περιπέτειες και δράκους.
2.Δημιουργείς υπέροχες φιλίες

Η παρέα σου είναι απίστευτοι τύποι και είστε σαν οικογένεια.Μοιράζεστε τις κοινές αξίες του  Gryffindor και  έχετε όλοι διάθεση για περιπέτεια.

3.Είσαι φυσικός "ηγέτης"
  

Όταν είσαι ανάμεσα σε κόσμο και σε παρέες έχεις ηγετικές ικανότητες και μπορείς να πάρεις εσύ τις αποφάσεις.Δεν το κάνεις επίτηδες αλλά όταν είσαι με φίλους έχεις τόσες ιδέες και διάθεση να βοηθήσεις τη παρέα σου που δε μπορείς παρά να μοιραστείς τις ιδέες σου.

4.Είσαι απίστευτα πεισματάρης 
  

Αν πιστεύεις πως έχεις δίκιο σε κάτι δε κάνεις εύκολα πίσω.Υπερασπίζεσαι τη γνώμη σου μέχρι τέλους αλλά καλοδέχεσαι πάντα μια πρόκληση.Έτσι είναι καταβάθος μια ευχαρίστηση για σένα να προσπαθείς να πείσεις τους γύρω σου να πάτε για παράδειγμα στο αγαπημένο σου μαγαζί για φαγητό ή να δείτε την νέα ταινία που περίμενες πως και πως στο cinema.

5.Tαυτίζεσαι με τους πρωταγωνιστές


 
Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο ή βλέπεις μια ταινία ταυτίζεσαι  συνήθως με τους κεντρικούς ήρωες.Από τη μία μοιράζεσαι με τους πρωταγωνιστές πολλές κοινές αξίες και απόψεις και από την άλλη ίσως μέσα σου να θες που και που να είσαι το επίκεντρο.Ναι μερικές φορές γίνεσαι εγωκεντρικός και αλαζόνας αλλά σε λογικά πλαίσιο χωρίς να ξεχάσεις τις αξίες σου ή να φερθείς με κακία.

6.Δε φοβάσαι να αποτύχεις
  

'Eχεις το πείσμα να αγωνιστείς μέχρι να καταφέρεις κάτι.Και αν αποτύχεις;Δε βαριέσαι , η προσπάθεια μετράει.Καλύτερα να προσπαθήσεις και να αποτύχεις παρά να μη προσπαθήσεις καθόλου.Αυτό είναι το moto σου και αν μπορούσες θα το είχες κορνιζάρει κιόλας.
7.Έχεις παραβιάσει τους κανόνες παραπάνω από μια φορά



Αλλά εδώ που τα λέμε όταν προσπαθείς για κάτι, θα σπάσεις και μερικούς κανόνες.Ακόμη και αν είσαι τόσο μυαλωμένος όσο η δεσποινίς Ερμιόνη Γκρέιτζερ, θα χρειαστεί που και που να κάνεις και τις παρασπονδίες σου.
8.Είσαι ανταγωνιστικός
  
Πηγή
Aκόμη και τα χαλαρά επιτραπέζια είναι για σένα μια σοβαρή υπόθεση και η νίκη μετράει.Είτε λοιπόν πρόκειται για έναν αγώνα μπάσκετ μέχρι ένα τεστ στη τάξη,όσοι σε ξέρουν ξέρουν πολύ καλά πως  έχεις έναν ανταγωνιστικό και έντονο χαρακτήρα.
9.Βγάζεις τις πιο "τρελές" πλευρές των ανθρώπων

 
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέα μαζί σου τότε διαπιστώνουν πως έχουν διάθεση να κάνουν περισσότερες τρέλες και να ανοιχτούν.Αυτό βέβαια είναι μια δύναμη που έχεις αλλά το κάνεις επειδή νοιάζεσαι γι΄αυτούς και θες να τους βλέπεις ανέμελους και να έχουν αυτοπεποίθηση οπότε θες αυτό που βλέπεις εσύ να το καταλάβουν και αυτοί για τον εαυτό τους.
10.Είσαι υπερήφανος για τον κοιτώνα σου


Δεν θα άλλαζες τον κοιτώνα σου γιατί πολύ απλά  σου ταιριάζει απόλυτα.


Εσύ σε ποιόν κοιτώνα ανήκεις;

Πηγή

Σχόλια