Μικρά μυστικά του Pumpkin Spice Latte

Διανύουμε μια υπέροχη εποχή, το φθινόπωρο, που σταδιακά νιώθουμε όλο και περισσότερο διάθεση για να φορέσουμε ζεστά ρούχα σε γήινα χρώματα, να διακοσμήσουμε με μικρά χαριτωμένα πραγματάκια το σπίτι μας για το Halloween  και να πιούμε επιτέλους το υπέροχο Pumpkin Spice Latte των Starbucks.
 Για να πω την αλήθεια σκέφτηκα πόσο θα μου άρεσε να αναζητήσω το πως προέκυψε το συγκεκριμένο ρόφημα αλλά και ποια η συνταγή του.Γιατί δεν συνέβη απλά μια μέρα τα Starbucks να το βάλουν απλά στο μενού.Υπάρχει μια ιστορία πίσω από το ρόφημα.Συγκεκριμένα τα Starbucks το εμπνεύστηκαν από άλλα special ροφήματα που κυκλοφόρησαν για τις διακοπές όπως το  Eggnog Latte και το Peppermint Mocha (άσχετο αλλά τι "θεικά" ροφήματα έχουν σκεφτεί οι άνθρωποι)
 Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο site των Starbucks ένα μικρό team συναντήθηκε το 2003  στο "Liquid Lab"-στο εργαστήρι των Starbucks όπου φτιάχνονταν όλα τα υπέροχα ροφήματα τους -για να κάνουν δοκιμές για το νέο φθινοπωρινό τους ρόφημα.
Δοκίμαζαν λοιπόν κομμάτια κολοκυθόπιτας  σε συνδυασμό με μικρές γουλιές από καφέ θέλοντας να δουνε ποιες γεύσεις ταιριάζουν μεταξύ τους και έπειτα πέρασαν 3 μήνες προσπαθώντας να τελειοποιήσουν τη συνταγή.Κατέληξαν τελικά στο να βάλουν καυτερή σάλτσα κολοκύθας (η συγκεκριμένη περιλαμβάνει κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο) σε espresso και "ατμισμένο" γάλα.Στη κορυφή βέβαια μπαίνει η αγαπημένη μας σαντιγύ και ένα μυρωδάτο μείγμα μυρωδικών από κολοκυθόπιτα.
 Το ρόφημα δεν έγινε άμεσα το φθινοπωρινό ρόφημα των Starbucks όπως αναφέρει το Seattlemet  
αλλά ήταν υποψήφιο για έγκριση μαζί με έναν latte  με άρωμα πορτοκάλι, ένα ρόφημα σοκολάτας και καραμέλας και το γνωστό πλέον ως  Cinnamon Dolce Latte.
Τελικά το πλασάρισμα του Pumpkin Spice Latte ήταν μεγάλη επιτυχία και σύντομα  έγινε η αγαπημένη φθινοπωρινή μας συνήθεια.
Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες για τη θρεπτική αξία του αγαπημένου σου ροφήματος και να το απολαύσεις ακόμη περισσότερο τώρα που ξέρεις τον τρόπο που καθιερώθηκε.


 

Σχόλια