Με την Πρώτη ματιά -Ευαγγελία Πρατσόλη (βιβλιοκριτική)




Έχω καιρό να γράψω στο blog και αυτό γιατί μετά το Πάσχα και κυρίως με την άφιξη του καλοκαιριού,οι ρυθμοί έπεσαν και διάβαζα λιγότερο και πιο αργά.Πριν το Πάσχα όμως διάβασα το βιβλίο  "Mε τη πρώτη ματιά"που μου έστειλαν οι Εκδόσεις Πηγή τις οποίες ευχαριστώ πάρα πολύ..

Η συγγραφεάς του βιβλίου είναι η Ευαγγελία Πρατσόλη και  είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα από αυτά που μου αρέσει να διαβάζω όταν θέλω κάτι πιο ονειροπόλο και συναισθηματικό.
Αρχικά θα σας πω λίγα λόγια για το βιβλίο από το οπισθόφυλλο:

"Η Δανάη και ο Αλέξης ζούσαν έναν παραμυθένιο έρωτα και πίστευαν πως αυτό που βίωναν ήταν τόσο μοναδικό, που θα κρατούσε για πάντα. Η μοίρα, όμως, είχε διαφορετική γνώμη…Ψέματα, μυστικά και ίντριγκες προκάλεσαν τον χωρισμό τους και, μέσα σε μια νύχτα, είδαν τα όνειρά τους για ένα κοινό μέλλον να διαλύονται. Η Δανάη πληρώνει ακριβά το τίμημα στον έρωτα, ενώ ο Αλέξης αναγκάζεται να συμβιβαστεί με μία ζωή που άλλοι επέλεξαν για εκείνον.Μετά από χρόνια, όταν οι δρόμοι τους διασταυρώνονται ξανά, όλα είναι διαφορετικά. Το παρελθόν επιστρέφει δυνατό και θυμίζει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει – και κυρίως, πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Οι δυο τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αποκαλύψεις που συγκλονίζουν, ενώ η αλήθεια, που παλεύει να βγει στο φως, μοιάζει με κακόγουστο ψέμα.
Μία ιστορία αγάπης για τη δύναμη του μοιραίου έρωτα και τις δεύτερες ευκαιρίες…"




Οι πρωταγωνιστές του κειμένου είναι νέα παιδιά που ερωτεύονται και ονειρέυονται πέρα από τη σκληρή πραγματικότητα.Όμως εξωτερικοί παράγοντες μπαίνουν ανάμεσα τους και απομακρύνουν τον έναν από τον άλλο.Μπλεγμένοι σε ένα δίχτυ που υφαίνουν οι γύρω τους παλεύουν να βρουν τον εαυτό τους και να κερδίσουν πάλι ο ένας τον άλλο.
Το βιβλίο όπως είπα το διάβασα στις διακοπές του Πάσχα και ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα και χρειαζόμουν.Ένα τίμιο κείμενο ,απλό σε  γενικές γραμμές με μια ωραία ιστορία 2 νέων ανθρώπων ,του Αλέξη και της Δανάης των οποίων τον έρωτα θαύμασα γιατί άντεξε στις δυσκολίες.Παρά το γεγονός πως η σχέση τους περνάει από χίλια κύματα ,το βιβλίο έιναι γραμμένο σε ωραίο,ανάλαφρο ύφος που δε κουράζει ούτε και βαραίνει.
Με λίγα λόγια ένα ενδιαφέρον βιβλίο,τίμιο σε αυτά που υπόσχεται (να μας προσφέρει την ιστορία του ζευγαριού με ρομαντική διάθεση) και ο,τι πρέπει αν θες να διαβάσεις στις διακοπές σου μια σύγχρονη ερωτική ιστορία καθημερινών ανθρώπων .

Αν το έχετε διαβάσει θα χαρώ να μου γράψετε τα σχόλια σας.Μέχρι το επόμενο βιβλίο,να περνάτε όμορφα και να διαβάζετε τα καλύτερα!

Σχόλια