Απλά και Δύσκολα-Ελένη Δημάκη(βιβλιοκριτική)



   
  Να με και πάλι φρέσκια φρέσκια από τις διακοπές μου στην Κέρκυρα.Η αλήθεια είναι πως όπως σας έχω γραψει και στο instagram ,αυτή την εποχή διαβάζω λίγο αργά και στη περίοδο των διακοπών ακόμη λιγότερο λόγω χρόνου.
'Εχω μείνει λίγο πίσω στα reviews των βιβλίων που διάβασα και ήθελα να ετοιμάσω και αυτός είναι ο λόγος που ανεβάζω τώρα βιβλιοκριτικές βιβλίων που διάβασα προς το τέλος της Άνοιξης.Ένα από αυτά τα βιβλία είναι η νουβέλα της Ελένης Δημάκη "Απλά και δύσκολα" από τις Εκδόσεις Αρινόη
    Πρόκειται για ένα φρέσκο και καλοκαιρινό βιβλίο με πανέμορφο εξώφυλλο και πολύ προσεγμένη έκδοση.

Οπισθόφυλλο
Το καλοκαίρι τελείωνε, το έβλεπε. Τα καράβια ήταν πιο γεμάτα, τα φιλιά μεταξύ συγγενών και φίλων πιο πολλά και η ευχή για καλό χειμώνα αντικαθιστούσε το ‘γεια σου’. Η Χριστίνα μετρούσε τις μέρες που έμεναν. Ήταν λίγες. Ο καιρός πέρασε πιο γρήγορα απ’ όσο περίμενε και φοβόταν ότι το μόνο πράγμα που δεν της είχε ‘περάσει’ ήταν ο Γιάννης. Μπορεί εκείνος να μην ήξερε πού ζούσε ή πού δούλευε η Χριστίνα, μπορεί να μην τον άφησε να χωρέσει πουθενά στο μικρό, μαγικό μέρος που γνώρισε, αλλά μέσα της κάτι πονούσε ακόμα.


Η Άποψη μου

Η ιστορία και η υπόθεση είναι σχετικά μια απλή:Η Χριστίνα λόγω οικογενειακών και οικονομικών δυσκολιών,αφήνει το σπίτι που νοικιάζει με την φίλη της και φεύγει για να δουλέψει σεζόν σε μια ταβέρνα σε ένα ελληνικό νησί.
  Μέσα της η αγάπη της για τον Γιάννη τον παλιό της έρωτα δεν έχει σβήσει και καθώς η ζωή προχωράει η Χριστίνα θα εγκλιματιστεί γρήγορα στη ζωή του νησιού και θα κάνει νέες γνωριμίες.
        Το βιβλίο έχει να κάνει κυρίως με τις παλιές πληγές,τα λάθη και την προσωπική μας ενηλικίωση που άλλοτε αργεί και άλλοτε φτάνει γρήγορα και αναπάντεχα.
Όπως είπα η υπόθεση είναι σχετικά απλή αλλα το γεγονός πως συνδεόταν άμεσα με ελληνικό νησί και καλοκαίρι μου πρόσφερε μια ευχάριστη βάση για να ξεκινήσω.Το βιβλίο είναι μια νουβέλα 180 σελίδων που διαβάζεται απνευστί και σε αφήνει με μια γλυκιά γεύση.Για τον έρωτα, τα καινούργια ξεκινήματα και το πόσο ωραίο μερικές φορές είναι να μεγαλώνεις και να μαθαίνεις τον εαυτό σου.
  Το μεγαλύτερο θετικό του βιβλίου είναι η ίδια η γραφή της συγγραφέως.Άμεση,φρέσκια, ζωντανή είναι η φωνή του κάθε νέου ανθρώπου στην Ελληνική πραγματικότητα της συγχρονης εποχής.
Αν με ρωτάς,σίγουρα θα το πρότεινα για ευχάριστες στιγμές διαβάσματος το καλοκαίρι και όχι μόνο.

*Μέχρι το επόμενο βιβλίο,au revoir !


   

Σχόλια