Βραδινά Ραντεβού-Τατιάνα Τζινιώλη

   
H Τατιάνα Τζινιώλη με συνοδεύει τα τελευταία Χριστούγεννα με τα βιβλία της και έχει γίνει για μένα μια μικρή παράδοση στις γιορτές.Στις αρχές του Δεκεμβρίου έφτασε στα χέρια μου από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή το νέο της βιβλίο "Βραδινά Ραντεβού"
Η Τατιάνα έχει καταφέρει να καταστήσει δημοφιλές στο ελληνικό κοινό το contemporary romance,ένα είδος που δεν ήταν και ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα αν και ανθεί ιδιαίτερα στο εξωτερικό.Μοντέρνο μυθιστόρημα, με σύγχρονα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς της σύγχρονης εποχής συνήθως μέσα σε ένα urban περιβάλλον.
  Όπως κάνουμε συνήθως, θα παραθέσω το κείμενο του οπισθοφύλλου και έπειτα θα σας πω τη γνώμη μου.

Οπισθόφυλλο

Κάλι

«Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου σε πέντε χρόνια;»
Δεν φανταζόμουν πως μία ερώτηση θα με έκανε να αμφισβητήσω τα πάντα.
Και ύστερα είδα εκείνον. Έναν άγνωστο σε ένα καφέ, που δεν μπορούσα να σταματήσω να κοιτάω.
Όμως, θέλω πραγματικά να μπλέξω σε μία ιστορία που γράφει παντού πάνω της πως θα τελειώσει άσχημα;
Ένα ταξίδι που θέλω να κάνω στο Βανκούβερ θα αλλάξει τα πάντα, καθώς λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αποκλείομαι στη Μινεσότα.
Κέιν

Οι άνθρωποι που έχω κοντά μου είναι ελάχιστοι, και μου αρέσει έτσι.
Προτεραιότητά μου είναι μόνο η δουλειά μου κι ας λένε πως πρέπει να βγαίνω πιο συχνά.
Και ύστερα είδα εκείνη. Έρχεται στο καφέ και φορά τα συναισθήματα στο πρόσωπό της. Από εκεί που προέρχομαι εγώ, κάτι τέτοιο μπορεί να σε βάλει σε πολλούς μπελάδες.
Περνάμε ώρες ολόκληρες να μιλάμε στο τηλέφωνο και να γνωρίζει ο ένας τον άλλον, όμως κανείς μας δεν κάνει το επόμενο βήμα.
Ένα ταξίδι που θέλει να κάνει στο Βανκούβερ θα αλλάξει τα πάντα, καθώς λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αποκλείεται στη Μινεσότα.
Μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα, το polar vortex (πολική δίνη) που έπληξε τις βορειοδυτικές πολιτείες, τζαζ και δύο άγνωστοι που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Σικάγο.

Η άποψη μου

 Το βιβλίο ταίριαζε με το χειμωνιάτικο και χριστουγεννάτικο κλίμα λόγω της σύνδεσης του με τον Αμερικανικό βαρύ χειμώνα.Θεωρώ πως η γραφή της  συγγραφέως έχει εξελιχθεί από το προηγούμενο βιβλίο της και έχει ωριμάσει ακόμη περισσότερο στο πως χειρίζεται τους χαρακτήρες της και τα γεγονότα της ζωής τους.

Δύο νέοι άνθρωποι που θέλουν να αγαπηθούν αλλά διστάζουν εξαιτίας των φόβων τους.Έρχονται όμως πιο κοντά και περνούν μια μαγική εβδομάδα σε ένα ξενοδοχείο αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.Αυτή η ιδέα της συγγραφέως δίνει μια άλλη ένταση στο βιβλίο δημιουργώντας μια μαγική σφαίρα μέσα στην οποία κλείνονται οι δύο ήρωες μας ζώντας τον έρωτα τους.
Το Σικάγο όμορφο,φωτεινό και ιδιαίτερο αναδεικνύεται μέσα από τις περιγραφές και ο αναγνώστης μπορεί να νιώσει πως βαδίζει στους δρόμους του και επισκέφτεται τα φεστιβάλ και τα καταστήματα του.
Η Τατιάνα Τζινιώλη γράφει φρέσκα,σύγχρονα με αναφορές σε στοιχεία που μας κάνουν να συνδεθούμε περισσότερο με το κείμενο (αναφορές σε τραγούδια και σειρές της εποχής μας) και να νιώσουμε πως μας αφορά ουσιαστικά.
Ένα ακόμη στοιχείο που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον ήταν πως η συγγραφέας ασχολήθηκε και με ένα αλλο θέμα πέρα από τον έρωτα και ήταν μια πολύ σημαντική προσθήκη κατά τη γνώμη μου.Αυτή η προσθήκη αφορά τον χαρακτήρα της Αμάντα.Η Αμάντα είναι η παλαιότερη φίλη της Κάλι αλλά  ταυτόχρονα ένας μόνιμος πονοκέφαλος για την Κάλι που νιώθει πως συνεχώς βρίσκεται στο στόχαστρο της .Η Άμαντα διαφωνεί με κάθε επιλογή της Κάλι και κατακρίνει κάθε βήμα της είτε στα ερωτικά είτε στα επαγγελματικά της ρίχνοντας την αυτοπεποίθηση της πρωταγωνίστριας.
Αναδεικνύεται ένα θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι μετά την ενηλικίωση τους και συχνά κοντά στα 30 τους καθώς αλλάζουν από τα νεανικά τους χρόνια και καλούνται να κάνουν παρέα με άτομα με τα οποία δεν ταιριάζουν.Το μόνο που τους συνδέει είναι οι αναμνήσεις τους και οι ωραίες στιγμές τους όταν ήταν μικροί. Η Κάλι πέρα από τις αποφάσεις της λοιπόν για τον Κέιν και τη ζωή της θα χρειαστεί να αποφασίσει για τη φιλία της για να την Αμάντα και ίσως να αφήσει και κάποια νέα φίλη να την πλησιάσει.
 Σε γενικές γραμμές νομίζω πως αν είστε φαν των ρομαντικών μυθιστορημάτων θα αγαπήσετε το βιβλίο της Τατιάνας Τζινιώλη και θα ταυτιστείτε με τους χαρακτήρες της καθώς θα ταξιδεύετε στο Σικάγο και στο δρόμο για το χιονισμένο Βανκούβερ.

 *Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μου για τα 18 Σκαλιά,το προηγούμενο βιβλίο της Τατιάνας Τζινιώλη.


Σχόλια